U trendu

Miki Rurk

Rođen kao Filip Andre Rurk Džunior (Philip Andre Rourke Junior), širom sveta poznati glumac i seks simbol Holivuda već punih 17 godina, rođen je u Njujorku 1956. godine. U ovom gradu je ostao do svoje 25. godine, kada je snimio prvi uspešan holivudski film – „Body Heat“.

Glumački talenat pokazao je veoma rano, još u osnovnoj školi, gde je organizovao različite predstave i imao najčešće glavne uloge. Po završenoj srednjoj školi, nije imao dilemu – upisao je njujorški fakultet dramskih umetnosti. Tokom fakulteta je učestvovao u nekoliko pozorišnih predstava i imao sporedne uloge u televizijskim serijama.

Posle pomenutog filma, koji ga je svrstao u holivudske glumce A klase, usledili su filmovi koji su poznatiji po svojoj sadržini i imenu nego po imenima glumaca, među kojima je i Miki Rurk. Reč je o filmovima „Devet i po nedelja“ i „Divlja orhideja“.

Velike uspehe i ličnu promociju postigao je i filmovima „Metak“ i „Lepi Džoni“. U svim ulogama koje je dobijao dolazio je do izražaja pre svega njegov atraktivan izgled. Zbog toga se dugo smatrao najpoželjnijim muškarcem u Holivudu, a i današnje ankete koje sprovode različiti američki časopisi pokazuju da je još uvek među najpoželjnijim glumcima.

Oženjen je i živi sa suprugom i decom u Njujorku.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike