Mračna drama umesto romanse: „Zgodna žena“ je imala potpuno drugačiji kraj (video)

Producent i nekadašnji čelni čovek studija Dizni, Džefri Kacenberg koji je 1990. učestvovao u snimanju kultne romantične komedije ‘Zgodna žena’ imao je, kako sada tvrdi, potpuno drugačiji plan o radnji i kraju ovog filma.

Lik holivudske prostitutke Vivijen Vard koju glumi Džulija Roberts, a u koju se zaljubi bogati biznismen Edvard Luis, kojeg je glumio Ričard Gir, osvojio je i kritičare i publiku, ali priča filma u originalnom scenariju nije bila ni blizu romantičnoj bajci.

Producent Kacenberg otkrio je za američki Dejli Mejl da je film prvobitno zamišljen kao mračna drama o prostituciji u Los Angelesu, a Vivijen je trebalo da bude zavisnica od droge.

Film je prema početnoj ideji trebalo da se zove ‘Tri hiljade’ (po svoti novca koju je Edvard trebalo da plati Vivijen na kraju njihovog druženja), a bilo je govora i o tome da  Vivijen na kraju filma umre od predoziranja.

– Originalni scenario je čak bio poslat i na filmski festival Sandens, a film je dobio pohvale jer je zadirao u uvek popularne teme kao što su novac, seksualnost i prostitucija – ispričao je Kacenberg i dodao da je reditelj Geri Maršal srećom, bio dovoljno mudar da iznese ideju koja je sve promenila.

Film je zaradio 460 miliona dolara, a Džulija Roberts osvojila je Zlatni globus i bila nominovana za Oskara.

Među glumicama koje su producenti razmatrali za ulogu Vivijen bile su Sandra Bulok, Meg Rajn, Sara Džesika Parker, Kristin Dejvis pa čak i Madona.

Ulogu Edvarda, koja je Gira proslavila, inače je odbio Silvester Stalone, a među glumcima u užem izboru su bili i Džon Travolta, Kristopher Riv, Denzel Vošington i Danijel Dej-Luis.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.