U trendu

Neviđene mere bezbednosti: Arijana Grande nastavlja u Parizu svetsku turneju

Američka pop pevačica Arijana Grande nastavlja svetsku turneju danas u Parizu, nakon više od dve nedelje koliko je prošlo od kako je turneja obustavljena zbog napada bombaša samoubice u Mančesteru.

Obezbeđenje će biti dodatno pojačano u francuskoj prestonici, dan nakon što je policija upucala i ranila čoveka koji je napao policajca ispred katedrale Notr Dam, prenosi AFP.

Putevi oko mesta na istoku Pariza, gde će koncert biti održan, biće zatvoreni, a policija će pomoći pripadnicima snaga bezbednosti da provere fanove koji pristižu na koncert.

Čak i pre napada ispred čuvene katedrale, policija je objavila da planira značajno raspoređivanje svojih snaga pred koncert američke pevačice, naglasivši „moćan simbolički kontekst“ tog događaja.

Na koncertu Arijane Grande u Mančesteru 22. maja bombaš samoubica se razneo, usmrtivši 22 osobe, među kojim i sedmoro dece.

Ona je nakon toga otkazala zakazane koncerte u Londonu, Belgiji, Nemačkoj, Poljskoj i Švajcarskoj i vratila se na Floridu, a u ponedeljak je ponovo došla u Mančester kako bi održala humanitarni koncert posvećen žrtvama majskog napada.

Fanovi američke pevačice uoči koncerta u Parizu kažu da neće biti zastrašeni.

„Osećam da bi neodlaženje na koncert značilo da su teroristi pobedili. To je ono što oni hoće, žele da ljudi budu uplašeni, tako da je prisustvo koncertu uprkos napadima kao protest protiv njih“, rekao je 19-godišnji Klodag Enis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.