Nik Nolti

Nik Nolti (Nick Nolte) rođen je 8. februara 1941. godine u Nebraski. Dugo je želeo da se profesionalno bavi američkim fudbalom, pa je, posle srednje škole, pokušavao je da upiše različite koledže sa ciljem da igra američki fudbal. Nakon nekoliko godina i niza uzaludnih pokušaja, konačno je odustao od koledža, ali je počeo da se bavi kriminalnim radnjama: uhapšen je i osuđen na pet godina zatvora zbog prodaje falsifikovanih isprava.

Dugo je Nolti dobijao uloge u pozorištima i sporedne uloge u TV serijama. Veliki prelom u njegovoj karijeri bila je uloga u seriji „Rich Man, Poor Man“, koja je dobila i Emmy nagradu. Posle ove serije, dobio je nekoliko uloga u filmovima srednjeg budžeta, u kojima je često igrao američke fudbalere, što je odgovaralo njegovoj fizičkoj konstituciji, ali i ličnom interesovanju.

Prvi veliki komercijalni uspeh postigao je glumeći u holivudskoj komediji „48 sati“ sa Edijem Marfijem. Ovaj film imao je i svoj nastavak – „Još 48 sati“. Iako je Nolti snimio preko 40 filmova, mali broj filmova u kojima je glumio postigao je veći komercijalni ili kritički uspeh.

Solidne uspehe postigli su filmovi: „Down and Out in Beverly Hills“, „Životne lekcije“, „Lorencovo ulje“ i „Tanka crvena linija“. Godine 1992. Nolti je, prema glasanju u časopisu „People“, izabran za najseksepilnijeg muškarca.

Ovaj glumac za sobom ima pet brakova i jednog sina. Danas živi sa suprugom Viki Luis, radio-voditeljkom, u Malibuu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.