U trendu

Nominacije za „Zlatni globus“ 2008.

Britanska drama „Atonement“ je film s najviše nominacija za nagrade „Zlatni globus“, koje će biti dodeljene 13. januara u Los Anđelesu. Na 65. ceremoniji dodele ovih prestižnih nagrada ovaj film će biti zastupljen sa čak sedam nominacija, među kojima su i one za najbolju dramu, scenario, muziku, režisera i glavne glumce. Pored Kire Najtli (Keira Knightley) i Džejmsa Mekavoja (James McAvoy) u glavnim kategorijama, glumica Sorse Ronan (Saoirse Ronan) nominovana je u kategoriji sporedna ženska uloga.
Film „Rat Čarlija Vilsona“ („Charlie Wilson’s War“) reditelja Majka Nikolsa (Mike Nichols) dobio je pet nominacija za Globus. Nominovan je za najbolji film u kategoriji komedije/mjuzikla, za najbolju mušku ulogu nominovan je Tom Henks (Tom Hanks), Džulija Roberts (Julia Roberts) je nominovana u kategoriji najbolja sporedna ženska uloga, a Filip Simor Hofman (Philip Seymour Hoffman) u kategoriji najbolja sporedna muška uloga. „Rat Čarlija Vilsona“ nominovan je i za najbolji scenario.
Film „Majkl Klejton“ („Michael Clayton“) dobio je četiri nominacije: za najbolji film u kategoriji drame, za najbolju mušku ulogu – Džordž Kluni (George Clooney), te za najbolju sporednu žensku – Tilda Svinton (Tilda Swinton) i sporednu mušku ulogu – Tom Vilkinson (Tom Wilkinson).
Film „Svini Tod: pakleni berberin iz Ulice Flit“ („Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street“) takođe je dobio četiri nominacije: za najbolji film u kategoriji komedije/mjuzikla, za najbolju žensku ulogu u kategoriji komedije/mjuzikla – Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), za najbolju mušku ulogu u istoj kategoriji – Džoni Dep (Johnny Depp), dok je za najboljeg reditelja nominovan Tim Barton (Tim Burton).
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)