Novi detalji iz istrage o smrti princeze Dajane ostavile su javnost bez reči

Princeza Dajana nastradala je u saobraćajnoj nesreći 1997. godine, ali i dalje u potpunosti nije odgonetnuta njena smrt kojom se sada bavi nova dokumentarna serija ‘The Diana Investigations’.

Život nikada prežaljene princeze nepresušan je izvor inspiracije autorima širom sveta koji su njenu priču javnosti ispričali iz brojnih perspektiva.

I već kada britanska kraljevska porodica pomisli da je priča o njenoj tragediji dovoljno puta prikazana, pojavi se novi format na malim ekranima koji pokaže suprotno. Tako je u nedavno krenula s emitovanjem nova dokumentarna serija ‘The Diana Investigations’ koja se bavi istraživanjem okolnosti oko njene smrti u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine dok je bežala od paparaca u Parizu.

Iako je od njene tragične smrti prošlo 25 godina, interes javnosti za nju ne jenjava, a svaki novi uvid baca crnu zavesu na kraljevsku porodicu, naročito na princa Čarlsa, njenog bivšeg supruga s kojim je u braku bila 15 godina i koji ju je varao s trenutnog suprugom Kamilom Parker Bouls.

Za sada su izašle dve epizode, a sudeći po njima, Dajana je dve godine pre saobraćajne nesreće predvidela da će tako okončati svoj život i direktno optužila princa Čarlsa da upravo on planira njenu smrt.

U seriji je prikazano da je princeza 1995. godine svom advokatu Viktoru Mišonu rekla da će kraljevska porodica pokušati da je se ‘otarasi’ u tada naredne dve godine, a kao jedno od mogućih načina bila je automobilska nesreća. Tvrdila je da je do navedenih informacija došla iz pouzdanih izvora, ali nije htela da otkrije identitet svojih dušnika, navodi se u pismu koje je potpisao upravo Mišon.

Nakon nesreće u kojoj je poginula, advokat je izjavio da nije previše verovao u ono što je Dajana govorila kao i da je bio siguran da je bila samo paranoična.

Kako bi stvar bila još gora, 2003. godine pojavilo se još jedno misteriozno pismo koje je navodno napisala upravo princeza i koje je objavio njen batler Pol Bjurel. Navodno je pismo napisano 1996. godine, odmah nakon što su se princeza i Čarls razveli, a u njemu je pisalo: ‘Moj muž planira ‘nesreću’ s mojim automobilom. Otkazivanje kočnica i ozbiljne povrede glave kako bi mu put bio čist da oženi Tigi’, stajalo je navodno u pismu. Inače, Tigi, punog imena Aleksandra Šejn Petifer, bila je Čarlsova lična asistentkinja od 1993. do 1999. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.