U trendu

Novi Kronenbergov film u američkim bioskopima

Na drugom mestu top-liste najgledanijih filmova u Americi našla se komedija „Čak za srećan brak“ („Good Luck Chuck“) s Džesikom Albom (Jessica Alba) i Dejnom Kukom (Dane Cook) u glavnim ulogama, koji je i pored oznake „R – restricted“ dostigao zaradu od 14 miliona dolara.
To je priča o Čarliju, koji saznaje da je svaka žena s kojom je ikada spavao pronašla pravu ljubav – s onim koji je dolazio posle njega. Čarlijeva reputacija „amajlije“ dovodi u njegov život mnoštvo žena, ali ključnu ulogu će odigrati Kem (Džesika Alba). Posle susreta s njom, Čarli će shvatiti da mora da otkloni kletvu koja ga prati. Film stiže u domaće bioskope 22. novembra.
Na trećem mestu našao se prošlonedeljni pobednik, kriminalistički triler „Neustrašiva“ („The Brave One“) s Džodi Foster u glavnoj ulozi. Posle drugog vikenda prikazivanja, taj film je premašio zaradu od 25 miliona dolara. Priča govori o Eriki Bejn, koja posle brutalnog napada na nju i njenog verenika – koji je ubijen u tom okršaju – počinje sopstvenu potragu za pravdom. Premijera filma „Neustrašiva“ zakazana je za 10. oktobar u Domu sindikata.
Na četvrtom mestu je vestern „3:10 to Yuma“, a na petom je debitovao novi film reditelja Dejvida Kronenberga (David Cronenberg) – „Eastern Promises“, s Vigom Mortensenom (Viggo Mortensen) i Naomi Vots (Naomi Watts) u glavnim ulogama.
Misteriozni i harizmatični Nikolaj Lužin (Mortensen) je vozač u jednoj od najozloglašenijih londonskih krimi-porodica istočnoevropskog porekla. Sibirski restoran savršeno maskira hladno jezgro organizacije. Porodično bogatstvo testira Kiril (Vensan Kasel; Vincent Cassel), Sajmonov surovi sin i šef organizacije. Kiril je više vezan za Nikolaja nego za sopstvenog oca Sajmona. Oko Božića Nikolaju se ukrštaju putevi s Anom Kitrovom (Vots), babicom u jednoj londonskoj bolnici. Ana je duboko pogođena smrću jedne tinejdžerke na porođaju i pokušava da pronađe bebine rođake preko dnevnika njene majke, koji je pisan na ruskom. Da li će ona time otključati i neke davno zakopane tajne?
Ovo je svakako presedan na američkoj listi najgledanijih filmova budući da je svih pet najgledanijih filmova prošle nedelje bilo ocenjeno ocenom „R“, što znači da niko ispod 17 godina ne može gledati film bez pratnje odraslog i što ozbiljno utiče na gledanost.
Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.