Od oktobra kreće Sinemafest

Za mesec dana, u subotu 29. oktobra u Centru „Sava“ startuje nova filmska revija „Cinemafest“. Osmišljena od istaknutih distributerskih kuća i filmskih stručnjaka, revija „Cinemafest“ na neki način nastavlja tradiciju oktobarskih filmskih dešavanja na koje je beogradska publika bila tradicionalno naviknuta održavanjem filmske revije „Sinemanija“. Na Cinemafest-u ljubitelji filma imaće privilegiju da pogledaju najuspešnija ostvarenja nove svetske produkcije.

Pod programskim vođstvom selektora Ivana Karla, repertoar prvog Cinemafest-a obiluje poznatim autorskim imenima i holivudskim premijerama. Na „Cinemafest“ dolaze novi filmovi Pedra Almodovara („Hulieta“), Bena Afleka („Računovođa“), Kolina Firta i Nikol Kidmen („Genije“), Sare Džesike Parker („Svi putevi vode u Rim“), Faitha Akina („Tschick“), Marion Kotijar („Sa zemlje meseca“).

Svečano otvaranje rezervisano je za ljubimca beogradske publike Vudija Alena i njegov novi rad „Visoko društvo“, kojim je otpočeo ovogodišnji Festival u Kanu. Film „Visoko društvo“ („Cafe Society“) govori o mladom čoveku koji želi da izgradi karijeru filmskog reditelja u surovom Holivudu dvadesetih godina i o izazovima na putu do konačnog uspeha. Glavne uloge tumače Kristin Stjuart i Džejsi Azenberg.

Revija će biti svečano zatvorena premijerom domaćeg filma „Ime Dobrica: prezime nepoznato“ sa legendarnim Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi, a u režiji Srđe Penezića.

Posebni dragulj Cinemafest-a jeste i njegova teritorijalna diversifikovanost, pa će sve naslove moći da vide i gledaoci u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx i Budvi i Podgorici (Crna Gora) u bioskopima Cadmus Cinepex i Cineplexx Podgorica. Beograđani će filmove, pored premijernih termina u Sava centru, moći da pogledaju i u bioskopu Cineplexx („Delta City“).

Termini projekcija u Centru „Sava“ su 19:00 i 21:30, uz jednu vikend projekciju u 16:30, ukupno 10 filmova. Nadamo se da će „Cinemafest“ obnoviti tradiciju Sinemanije, da će ova revija filmova biti novi garant kvaliteta filmskog izbora i da će od oktobra 2016. biti ucrtan u kulturnu i filmsku mapu Srbije i regiona. Vidimo se na Cinemafest-u!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.