Otkazana dodela nagrada „People’s Choice“

Štrajk udruženja scenarista Amerike od početka novembra uneo je brojne neželjene izmene u američki TV program. U početku su otkazivane dnevne, a zatim i noćne „talk-show“ emisije, za čiji sadržaj su bili zaduženi članovi ovog udruženja, a onda su odložene i premijere nekoliko velikih filmova za 2009. godinu.
Najnovija žrtva ovog štrajka je i ceremonija dodele 34. nagrada „People’s Choice“. Udruženje je odbilo da dozvoli svojim članovima da napišu scenario za ovu ceremoniju, a i brojne glumačke zvezde su unapred najavile da će bojkovati događaj u znak podrške kolegama. Organizatori su zato bili prinuđeni da svedu ovaj grandiozni događaj na televizijsku emisiju u kojoj se pobednici nisu zahvaljivali na nagradama uživo, već prethodno snimljenim obraćanjem.
Nagrade „PCA“ su ipak dodeljene, a mi ćemo vam ovom prilikom samo nabrojati pobednike. Za najomiljeniju žensku filmsku zvezdu u prethodnoj godini proglašena je Ris Viderspun (Reese Witherspoon), dok je u muškoj kategoriji istu nagradu poneo Džoni Dep (Johnny Depp). Omiljena glavna glumica je Dru Barimor (Drew Barrymore), a muška Žoakin Finiks (Joaquin Phoenix). Omiljena akciona muška i ženska zvezda su Met Dejmon (Matt Damon) i Kira Najtli (Keira Knightley). Najmiljeniji filmski par su Džordž Kluni (George Clooney) i Bred Pit (Brad Pitt).
Za najomiljeniji film proglašen je „Pirati sa Kariba: na kraju sveta“ („Pirates of the Caribbean: At World’s End“), dok je u kategoriji drame nagradu poneo „Hari Poter i Red feniksa“ („Harry Potter and the Order of the Phoenix“). Omiljena komedija je „Zaglavilo se“ („Knocked Up“), omiljeni akcioni film „Bornov ultimatum“ („The Bourne Ultimatum“), dok je u kategoriji najomiljenijeg porodičnog filma najviše glasova dobio „Šrek Treći“ („Shrek the Third“). Za najomiljeniju trilogiju proglašen je serijal „Pirati sa Kariba“, a film „Becoming Jane“ dobio je nagradu za najomiljeniji nezavisni film.
Ceremonija dodele nagrada „Zlatni globus“ je takođe otkazana, a za 13. januar je zakazana samo konferencija za novinare umesto ovog glamuroznog događaja. Najnoviji događaji doveli su u pitanje i svečanu dodelu najviše nagrade Akademije – Oskara, koja bi trebalo da se održi 24. februara.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.