U trendu

Ovi pevači odbijali su pesme koje su mogle da im obeleže karijeru (video)

Nije retka pojava na estradi da pevači odbija pesme koje im kompozitori nude. Tekst i melodija im se ne dopadnu ili misle da pesmu neće moći da donesu na pravi način, pa ona na kraju završi kod drugih izvođača i postane megahit.

Kraljica po broju odbijenih hitova je Nada Topčagić. U njenim rukama su se nalazile pesme „Pozdravi ga pozdravi“ koju je kasnije otpevao Miroslav Ilić, zatim „Šta će žena sama u kafani“ koja je prvobitno bila namenjena Nadi, ali je ovaj hit završio u rukama Indire Radić.

Verovali ili ne, numera „Da sam muško“ koju danas peva Seka Aleksić prvo je bila ponuđena Nadi, a među njenim propuštenim hitovima našle su se i pesme „Da zakopčam jeleče“ Zorice Brunclik, zatim „Zlatnik“ Tanje Savić, pa „Kako mi nedostaješ“ Harisa Džinovića. Zanimljivo je da i da za malo odbije i pesmu „Jutro je“ i „Treba mi rame tvoje“, koje su je kasnije vinule u zvezde.

„Hitovi su prvo dolazili kod mene, ali sam ja mnoge odbila. Meni su sve nudili jer sam ja tada bila, da ne kažem, broj jedan. Ljudi ne bi verovali koje su sve pesme bile kod mene. Malo je falilo da odbijem i „Jutro je” i „Treba mi rame tvoje”, a kroz tu pesmu su me zavoleli svi. Mnogo hitova je prošlo pored mene. Odbila sam i pesmu „Da zakopčam jeleče”, koju peva Zorica Brunclik. Ali ne žalim se, stvarno, mislim da sam dobro izabrala svoje pesme“, izjavila je Nada svojevremeno.

Rada Manojlović je takođe jedna od pevačica koja je tokom svoje karijere odbijala mnoge pesme samo zato što je mislila da nisu potencijalni hitovi. No, priča o pesmi „Bred Pit“ i kompletnom albumu koji je tada Severina snimila umesto Rade ima drugačiju pozadinu, piše Nova.rs.

Naime, iako su se Radi tada svidele sve numere koje su joj ponudili popularni Aspirinci, ona ipak nije snimila te pesme. Umesto nje odluku je doneo Saša Popović, zbog čega Rada i danas žali.

„Za “Bred Pita” i ceo taj album je malo drugačija priča bila. Ja sam to sve htela, ali pošto sam bila pod ugovorom, Popović je o tome odlučivao i na kraju se on nije dogovorio sa Aspirincima“, otkrila je Rada svojevremeno.

Tonči Huljić osamdesetih godina napravio je veliki pop hit „Ti si želja mog života“ za Miroslava Ilića, da bi na kraju postala lična karta grupe Magazin. Ilić kaže da ju je otpevao u pop žanru, ali pošto se nije pojavio na tadašnjem festivalu, nije imao pravo da prisvoji pesmu.

„Tonči Huljić je napravio pesmu osamdeset i neke godine za festival. Ja sam odustao od učešća i nisam je pevao. Praktično sam je prepustio, nazovite to kako hoćete. Kakva je sad original ta pesma u pop žanru, tako sam i ja trebao identično da je otpevam, ne u mom narodnom stilu. Šteta je, ali šta da se radi. Iskreno, taj pop fazon mi je baš legao. Nikada je nisam pevao na svojim koncertima, mislim da nema smisla za tim“, rekao je pevač Miroslav Ilić.

Dženan Lončarević je čuvenu baladu „Mogli smo sve“ prepustio kolegi Saši Kovačeviću, jer se nije pronašao u njoj.

„Amil Lojo je pesmu „Mogli smo sve“ napisao za mene i poslao mi. Međutim, nije mi legla. Prosledio sam je Saši Kovačeviću i uzeo ju je. Smatrao sam da je prava za njega i nisam pogrešio. Bilo je tu još nekih slučajeva koje sam prosledio kolegama i kolegnicama, gde su se oni pronašli u njima. Prosto, ne čujem sebe u nekim numerama“, izjavio je pevač za Nova.rs.

Pevačice Ana Bekuta i Vesna Zmijanac odbile su da snime pesmu „Vidovdan“, zbog čega su sigurno zažalile jer je ista obeležila karijeru njihove koleginice Gordane Lazarević.

No, ovo nije jedina pesma koju je odbila Vesna. Ona je naime odbila i Cecine hitove „Kukavica“ i „Beograd“, a sve pod izgovorom da je sigurna da neće postati hitovi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar