„Padaće ćufte“ bolje od „Surogata“

Animirani film "Padaće ćufte" ("Cloudy with a Chance of Meatballs") ponovo je na prvom mestu američke top-liste najgledanijih filmova. Ovaj film stiže u domaće bioskope 21. oktobra, kada će premijerno biti prikazan u okviru Dečjeg filmskog festivala "Kids Fest".
Čak šest filmova s ovonedeljne top-liste najgledanijih biće prikazani na tradicionalnoj reviji filmova "L’Oreal Paris Cinemania", koja će se održati od 29. oktobra do 5. novembra. Na drugom mestu liste je naučnofantastični triler "Surogati" ("Surrogates") Džonatana Mostova (Jonathan Mostow), koji će biti prikazan prvog dana Sinemanije.
Godine 2017. dva FBI agenta, koje igraju Brus Vilis (Bruce Willis) i Radža Mičel (Radha Mitchell), istražuju misteriozno ubistvo studenta koji je povezan s čovekom koji je smislio fenomen surogata, na kom počiva naš svet u budućnosti. Surogati su zapravo robotske replike svake individue koje se kontrolišu uz pomoć misli originalnog subjekta. Na taj način ljudi budućnosti proživljavaju život kroz svoj surogat, to jest fizički unapređenu mašinu kojom daljinski upravljaju, osećajući sve što i on bez bojazni od toga da mogu biti povređeni ili na bilo koji način ugroženi. Surogati omogućavaju ljudima da prožive život iz udobnosti i sigurnosti sopstvene fotelje, ali kao bolja, lepša i seksepilnija verzija sebe.
U tom utopijskom svetu ne postoje kriminal, bol, strah i posledice. A onda se dešava ubistvo posle mnogo godina bez ijedne žrtve. Agent Grir (Vilis) će uskoro otkriti veliku zaveru iza fenomena surogata. Kao prvi korak on ukida sopstvenog surogata, rizikujući život radi otkrivanja istine.
U ostalim ulogama pojavljuju se Ving Rajms (Ving Rhames), Rozamund Pajk (Rosamund Pike), Boris Koddžo (Boris Kodjoe) i Džejms Kromvel (James Cromwell).
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za četvrti vikend (26-28.) septembra:

  1. "Padaće ćufte" ("Cloudy with a Chance of Meatballs")
  2. "Surogati" ("Surrogates")
  3. "Slava" ("Fame")
  4. "Doušnik!" ("The Informant!")
  5. "I Can Do Bad All by Myself"
  6. "Pandorum"
  7. "Neočekivana ljubav" ("Love Happens")
  8. "Opasna Dženifer" ("Jennifer’s Body")
  9. "9"
  10. "Prokletnici" ("Inglourious Basterds")

Uskoro čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.