U trendu

Pevačica u toplesu došla na dodelu nagrada, na grudima imala posebnu poruku (foto)

Čileanska pevačica Mon Laferte na dodeli Latinskog Gremija, održanoj sinoć u Las Vegasu, prošetala je crvenim tepihom golih grudi, na kojima je bila ispisana politička poruka.

Pevačica je nosila crni ogrtač, koji je u jednom trenutku spustila i otkrila grudi na kojima je bilo ispisano: U Čileu muče, siluju i ubijaju.

U toj južnoameričkoj državi se poslednjih mesec dana održavaju masovni antivladini protesti, isprva organizovani zbog poskupljenja javnog prevoza. U demonstarcijama je do sada stradalo najmanje 20 ljudi, dok je preko 1.000 povređeno.

Mon Laferte je na ceremoniji dobila nagradu za najbolji alternativni album godine, a tokom uručenja nagrade, odrecitovala je pesmu „Čile, tvoja patnja me boli“, pesnika La Čenganere.

Vlada je danas najavila da će se održati referendum, kojim će biti izmenjen ustav koji datira još uz vremena diktature, a to je bio i jedan od glavnih zahteva demonstanata, prenosi BBC.

Ovogodišnja dodela latinskih Gremija bila je vrlo politički obojena, te su mnogi umetnici u svojim govorima pominjali napete situacije u svojim zemljama.

– Nikaragva je i dalje u ratu. NIkaragva nastavlja borbu za slobodu – rekao u svom govoru muzičar Luis Enrike, dok je portorikanski reper, Rezidente, svoju nagradu posvetio jednakosti.

– Ovo je za sve ljude koji se bore u Latinskoj Americi. Ne smemo našim vladama da dopustimo da od nas prave budale. Moramo da nastavimo da se borimo – poručio je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.