„Pomračenje“ postavlja nove rekorde

Treći deo sage "Sumrak" – "Pomračenje", vrlo lako je došao na čelnu poziciju liste najgledanijih filmova u Americi prošle nedelje. Film je premijerno prikazan sredinom nedelje u ponoćnim projekcijama za fanove i ostvario dosad nezabeleženu zaradu za prvi dan prikazivanja zaradivši preko 30 miliona dolara, što je više od prethodnog rekordera, drugog filma iz serijala – "Mlad mesec". Vikend zarada ipak nije ponovila uspeh prethodnog filma iako je petodnevna zarada filma bila preko 250 miliona dolara.
Domaća premijera filma održana je s danom zakašnjenja u odnosu na američku i takođe je bila veoma posećena. Publika, uglavnom tinejdžerskog doba, iščekivala je početak filma s tolikim nestrpljenjem da se nakon uvodne špice salom prolomio aplauz. Aplauzi i podvriskivanja nastavili su se tokom čitavog filma prvi svakom dodiru Bele i Edvarda, kao i pri svakoj situaciji u kojoj se potencirao ljubavni trougao Bele, Edvarda i Džejkoba.
Da podsetimo, do sada su prikazana dva dela serijala "Sumrak" – "Sumrak" i "Mladi mesec", koji su postigli ogroman uspeh u čitavom svetu zaradivši preko 1,2 milijarde dolara. Filmovi predstavljaju adaptaciju istoimenih romana Stefani Mejer (Stephenie Meyer), među kojima su još i "Praskozorje" i "Ponoćno sunce". Sledeći roman biće ekranizovan u dva dela koji će biti prikazani u naredne dve godine, a u režiserskoj stolici će se naći reditelj Bil Kondon (Bill Condon), dok će Melisa Rozenberg (Melissa Rosenberg) ovog puta biti samo u ulozi scenariste.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za prvi vikend (2-4.) jula:

  1. "The Twilight Saga: Eclipse" ("Sumrak saga: pomračenje")
  2. "Poslednji vladar vetrova" ("The Last Airbender")
  3. "Priča o igračkama 3" ("Toy Story 3")
  4. "Grown Ups"
  5. "Knight and Day"
  6. "The Karate Kid"
  7. "A tim" ("The A-Team")
  8. "Samo ga dovedi" ("Get Him to the Greek")
  9. "Shrek Forever After"
  10. "Cyrus"

Uskoro čitajte više o novim filmovima na listi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.