U trendu

Posle razvoda od milijardera, bivša misica je bogatija od britanske kraljice

Manekenka, bivša misica i pevačica Kristi Bertareli postala je najbogatija razvedena žena u Velikoj Britaniji, a za njeno trenutno bogatstvo se veruje da je veće od bogatstva britanske kraljice.

Ova 50-godišnjakinja se u tajnosti razvela od svog supruga milijardera Ernesta Bertarelija, s kojim je u braku bila 21 godinu.

Zajedno su se ove godine našli na 14. mestu liste najbogatijih Britanaca Sunday Times-a, a bogatstvo im je tad procenjeno na 9,2 milijarde funti. O nagodbi nakon razvoda nisu želeli da govore javno, ali Dejli Mejl je preneo da je ova bivša Mis Velike Britanije pristala na 350 miliona funti.

Osim toga, dobila je i modernu kuću uz Ženevsko jezero u Švajcarskoj, kupljenu ove godine za 52 miliona funti. Poseduje i brvnaru od osam miliona funti u švajcarskom skijalištu Gštadu.

„Odluka je bila zajednička, a razvod sporazuman“, naglasio je predstavnik za medije para. Veruje se da je Kirsti potpisala predbračni ugovor pre nego što se udala za Italijana 2000. godine. Zajedno imaju troje dece.

Novac koji je dobila nakon razvoda čini bivšu misicu najbogatijom razvedenom ženom rođenom u Britaniji u pravnoj istoriji. Sada je bogatija od sir Mika Džegera (310 miliona funti), Eda Širana (220 miliona funti) i Adele (140 miliona funti). Bogatija je, smatra se, i od britanske kraljice čije se lično bogatstvo procenjuje na oko 365 miliona funti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.