U trendu

Poslednji tvit čuvenog Bojsija pre smrti bio je o Beogradu (foto)

Glumac Džon Čalis, legendarni Bojsi iz „Mućki“, preminuo je u 79. godini, nakon duge bitke sa rakom.

Čalis je najpoznatiji po ulozi Bojsija u seriji „Mućke“, koja je stekla veliku popularnost na prostoru Jugoslavije, a poznat je i po seriji „The Green Green Grass“.

„Zauvek će biti voljen kao Bojsi i ostavlja veliko nasleđe koje će nastaviti da donosi zadovoljstvo i osmehe u godinama koje dolaze. Molimo vas da poštujete privatnost Džonove porodice i prijatelja u ovom teškom trenutku, i budite sigurni da će u budućnosti biti prilike da se proslavi Džonov život, i svi će biti dobrodošli“, navodi se u saopštenju za medije Čalisove porodice.

Porodica je zamolila sve njegove ljubitelje da umesto cveća, uplate donacije na račune nekoliko dobrotvornih organizacija za životinje, koje je odabrao sam Čalis.

Čalis je uživao veliku popularnost u Srbiji, a i sam je bio privržen zemlji koju je posećivao u nekoliko navrata.

Poslednji tvit slavnog glumca bio je posvećen upravo Beogradu.

Prošle godine objavljen je dokumentarac „Boycie in Belgrade“, u kojem Čalis pokušava da otkrije zbog čega je serija „Mućke“ toliko popularna u Srbiji.

Krajem avgusta ove godine objavljeno je i da je Čalis zvanično podneo zahtev za državljanstvo Srbije. Govoreći o Srbiji i seriji „Mućke“, za BBC na srpskom rekao je da ga je posebno dirnulo to što je „upoznavajući Beograd i Srbiju i sve te muke i probleme kroz koje su ljudi prolazili, saznao da im je i serija ‘Mućke’ pomogla kao neki beg od svakodnevice i ušasnog rata“.

O njegovoj ljubavi prema Srbiji pisali su i britanski mediji, navodeći da je „dočekan kao heroj“.

Tokom velikih poplava 2014. godine, Čalis je na Tviteru postavio brojeve računa na koje se može uplatiti pomoć, apelujući da se pomogne Srbiji.

Objavio je dve autobiografske knjige „Being Boycie“ i „Boycie and Beyond“.

Glumačka karijera mu je trajala više od pet decenija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar