Povratak Fredija Krugera

Produkcijska kuća „New Line Cinema“ pregovara s režiserom Majklom Bejom (Michael Bay) i njegovom kompanijom da otpočne novi serijal filmova baziranih na hit horor serijalu Vesa Krejvena (Wes Craven) koji je počeo filmom iz 1984. godine – „Strava u Ulici brestova“ („A Nightmare on Elm Street“).
Originalni serijal činilo je ukupno šest filmova: „Fredijeva osveta“ („Freddy’s Revenge“), „Ratnici snova“ („Dream Warriors“), „Gospodar snova“ („The Dream Master“), „Dete snova“ („Dream Child“) i poslednji „Freddy’s Dead: The Final Nightmare“. Nakon toga su snimljena još tri filma s Krugerom kao jednim od glavnih junaka: „New Nightmare“, „Freddy vs. Jason“ i „Freddy VS Ghostbusters“.
Fredi Kruger, svirepi ubica koji nosi rukavice s noževima, crveno-crnu prugastu majicu, kaubojski šešir i ima izgorelo lice puno plikova, verovatno je i danas glavni junak noćnih mora onih koji su stasavali tokom osamdesetih. Za one koji ne znaju ništa o ovom strašnom liku da kažemo da je Fredi Kruger bio sin časne sestre koja je radila u duševnoj bolnici i začet je silovanjem koje se odigralo na najgorem odeljenju te bolnice. Kao dete živeo je u Ulici brestova i druga deca su ga svaki dan zadirkivala na putu do škole.
Kada je odrastao, zaposlio se kao domar u istoj školi koju je pohađao i svoje radno vreme provodio je u školskoj kotlarnici. Vrlo brzo počinje svoj krvavi osvetnički pir – ubija decu onih koji su ga zadirkivali u školi. Kada se saznalo za ove užasne zločine, građani mesta Springvud su ga spalili u njegovoj radionici, ali samo nekoliko trenutaka pre smrti Frediju su drevni demoni sna ponudili večnost u zamenu za njegovu smrtnu dušu. Od tada Fredi Kruger nastavlja da živi u snovima i ubija potomke svih onih koji su ga spalili, što će reći svih meštana ovog malog mesta.
Lik Fredija Krugera tumačio je Robrert Inglund (Robert Englund), koji, kako se zasad navodi, neće reprizirati ulogu u novom serijalu. Priča se da je ovaj šezdesetogodišnjak konačno odlučio da stane iza kamere i uskoro se očekuje njegov režiserski debi. Takođe, nije poznato da li će se radnja novog filma nastaviti na stari serijal ili će biti izmišljena potpuno nova priča. Zbog štrajka scenarista u Holivudu, ovo će sigurno još neko vreme ostati nepoznanica.
Produkcijska kuća Majkla Beja za to vreme već sprema nastavke serijala „Petak 13.“ („Friday the 13th“), novu verziju Hičkokovih „Ptica“ („The Birds“), koju bi trebalo da režira Martin Kembel (Martin Campbell), s Naomi Vots (Naomi Watts) u glavnoj ulozi, i rimejk kultnog vampirskog horora Ketrin Bigalou (Kathryn Bigelow) „Near Dark“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.