Premijera filma „Hrabri vitez Trenk“ 22. septembra

Animirani film „Hrabri vitez Trenk“ u režiji Entonija Pauera biće premijerno prikazan 22. septembra u bioskopu „Sinepleks“ (Delta siti), a istovremeno kreće u distribuciju u više od 20 bioskopskih dvorana u Srbiji i Crnoj Gori, najavio je danas distributer „Fame Solutions“.

„Hrabri vitez Trenk“ je priča o dečaku Trenku, kome je glas pozajmio Mateja Vukašinović, koji mora da nauči šta su junaštvo i hrabrost pre nego što od siromašnog kmeta na imanju zlog Barona Zlopogledića (Milan Gromilić) izraste u sjajnog viteza pod zaštitom velikog mentora viteza Gvozdena od Debelog “lada (Dragan Vujić Vujke).

„Mislim da je ovo jedna od trajnijih uspomena koje jedan profesionalac u našem poslu može da ostavi potomstvu. Ja sam prvenstveno stava da je ovo odgovoran zadatak, kojim čuvamo naš jezik i tradiciju, posebno na ovakvim filmovima, koji su više od zabave, a da ne pominjem da je bilo neizrecivo zabavno raditi sa Dušicom Novaković, koja je maestralno držala rediteljsku palicu na ovoj sinhronizaciji“, izjavio je Gromilić povodom svoje prve sinhronizacije.

Sinhronizacija je urađena u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda i u njoj su učestvovali polaznici prve škole mjuzikla u DKCB-u Mateja Vukašinović u ulozi Trenka i Anđelija Milenković u ulozi princeze Tese.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.