U trendu

Premijera serije Senke nad Balkanom na zatvaranju Filmskih susreta u Nišu

Filmski susreti u Nišu biće završeni večeras svečanom dodelom nagrada i premijerom pilot epizode serije „Senke nad Balkanom“, koja po rečima autora i glavnog glumca Dragana Bjelogrlića predstavlja „postmodernističku kombinaciju žanrova“.

Bjelogrlić je na konferenciji za novinare uoči premijere rekao da serija kombinuje fikciju i istorijske dogadjaje a da je za njeno snimanje bilo potrebno „dosta hrabrosti, znanja, energije i para“.

„Imamo triler i dramu, dosta fiktivnih i autentičnih istorijskih ličnosti. Serija ima 11 epizoda i neće biti prikazivana kao film jer svaka epizoda ima svoju malu priču za sebe i zato nije moguće od nje napraviti kvalitetan film“, rekao je Bjelogrlić.

Po njegovim rečima, boljim poznavaocima istorije biće sladje da gledaju seriju, ali i oni koji ne znaju ko su bili general Vrangel, general Petar Živković ili Djordje Karadjordjević, neće biti oštećeni.

„Svi ti likovi su u funkciji dramskog zapleta“, rekao je Bjelogrlić navodeći da je serija snimana u Srbiji, Makedoniji i Rusiji, okupila veliku glumačku ekipu.

Bjelogrlić je dodao da nije imao dilemu gde bi u Srbiji serija trebalo premijerno da bude prikazana pošto je Festival glumačkih ostvarenja u Nišu, kako je naveo, jedinstven na svetu jer ocenjuje samo glumačke kreacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.