Prijatelji s povlasticama

Prijatelji s povlasticama prevod je američkog termina "friends with benefits", koji se nije baš odomaćio u svakodnevnoj upotrebi iako njegovo značenje jeste. Veza bez obaveza ili drugarski odnos koji uključuje i seks je socijalna pojava koja današnjoj mladoj generaciji uopšte nije strana. Reditelj Ivan Rajtman (Ivan Reitman) misli da je ova tema zrela za diskusiju. Verovatno je bilo samo pitanje vremena kada će neki holivudski film poneti to ime.
Film "Friends with benefits" režira Rajtman, dok su glavne uloge poverene Eštonu Kučeru (Ashton Kutcher) i Natali Portman (Natalie Portman). Pored njih u filmu igraju i Lejk Bel (Lake Bell), Gaj Brenum (Guy Brannum) i Kevin Klajn (Kevin Kline). To je škakljiva komedija u kojoj se dvoje prijatelja posle dosta godina druženja upuste u seksualne odnose verujući da to neće promeniti njihov odnos i da će moći samo da nastave drugarstvo bez ikakvih romantičnih osećanja. Međutim, kako to obično biva, planovi se prave samo da bi propali.
Scenario je napisala Elizabet Meriveder (Elizabeth Meriwether), a film se očekuje u bioskopima početkom januara naredne godine.
Kučera smo nedavno gledali u romantičnoj komediji "Dan zaljubljenih" ("Valentine’s Day"), a u bioskopima se uskoro očekuje film "Killers" Roberta Luketića u kome igra pored Ketrin Hejgl (Katherine Heigl). Portmanovu ćemo gledati na jesen u filmu "Your Highness" Dejvida Gordona Grina (David Gordon Green), a nakon toga i u filmovima "Black Swan" Derena Aronofskog (Darren Aronofsky) i "Thor" Keneta Brane (Kenneth Branagh).
Film je u postprodukciji promenio ime u "Bez obaveza" ("No Strings Attached") zato što je u toku snimanje filma "Friends with Benefits" s Džastinom Timberlejkom (Justin Timberlake) i Milom Kunis (Mila Kunis) koji će u američkim bioskopima debitovati u julu 2011. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.