U trendu

Princ Filip iza sebe je ostavio bogatstvo, otkriveno ko će ga naslediti

Princ Filip preminuo je 9. aprila 2021. godine, a iza sebe ostavio pozamašno nasledstvo. Prema napisima britanskih medija radi se o imetku od 10 miliona funti

Bogatstvo vojvode od Edinburga akumuliralo se tokom njegove karijere u mornarici, kao i poslovima unutar porodice. Uglavnom se radi o nekretninama i vrednim predmetima. Princ je imao i određene deonice, zajedno s vrednom zbirkom umetnina i retkih knjiga.

Deo predmeta iz vojvodinog nasledstva ostaće kod njegove supruge, kraljice Elizabete II, a za drugi deo se već znaju njegovi naslednici.

Naime, njegovi poniji i tamnozelena kočija pripašće njegovoj 17-godišnjoj unuci, Lejdi Louiz. Ona je oduvek delila dedinu ljubav prema vožnji sportskih kočija, a sam princ Filip viđen je kako je ponosno gleda na takmičenju ‘Royal Windsor Horse Show’ 2019. godine, na kom je zauzela treće mesto.

Lejdi Luiz je ćerka princa Edvarda i Sofi od Vaseksa, a konji i kočija nisu jedino što će naslediti od svog pokojnog dede.

Najmlađi kraljičin i Filipov sin, princ Edvard od oca će naslediti njegovu titulu vojvode od Edinburga, ali tek nakon što kraljica umre.

Kada se princ Edvard 1999. godine oženio za Sofi Rajs, njih dvoje dobili su titule grofa i grofice od Vaseksa. Bakingemska palata već tada je najavila da će Edvard jednog dana naslediti svog oca.

Princu Edvardu ovo neće biti veliki problem jer je ranije krenuo očevim stopama preuzimajući mnoga pokroviteljstva. Jedno od njih je mesto poverenika prestižne nagrade vojvode od Edinburga kao i pokrovitelj Međunarodnog festivala u Edinburgu.

Ali, uglavnom sva imovina sa imanju princa Filipa pripašće kraljici, što znači da se porez na nasledstvo neće plaćati prema zakonu koji dopušta neoporezivo nasleđivanje supružnika, preneli su britanski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.