„Princ Kaspijan“ najgledaniji film

Drugi film iz serijala "Letopisi Narnije", pod imenom "Princ Kaspijan" ("The Chronicles of Narnia: Prince Caspian"), bio je najgledaniji proteklog vikenda u Americi. Prethodni film iz serijala – "Letopisi Narnije: lav, veštica i ormar" ("The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe"), debitovao je u decembru 2005. godine.
"Princ Kaspijan" je adaptacija trećeg nastavka popularnog serijala dečjih knjiga Klajva Stejplsa Luisa (C. S. Lewis) koji se sastoji od sedam knjiga. U novom filmu mališani iz porodice Pevensi, Piter, Suzan, Edmund i Lusi, vraćaju se u zemlju Narniju nakon što je tamo prošlo više od 1.300 godina i pridružuju se raznolikim stvorenjima u borbi protiv zlikovca koji sprečava pravednog princa Kaspijana da zavlada zemljom.
Reditelj i ovog filma je Endru Adamson (Andrew Adamson), koji se obavezao na snimanje svih filmova ovog serijala. Dečaci i devojčice koji su izabrani da igraju porodicu Pevensi glume i u drugom filmu, a to su: Vilijam Mozli (William Moseley) kao Piter, Ana Poplevel (Anna Popplewell) kao Suzan, Džordži Henli (Georgie Henley) kao Lusi i Skandar Kejns (Skandar Keynes) kao Edmund.
Prva knjiga koju je Luis napisao, to jest, hronološki gledano, druga knjiga u ediciji, prva je ekranizovana – "Lav, veštica i ormar". Naredne knjige iz edicije po redosledu izdavanja su: "Princ Kaspijan" ("Prince Caspian"), "Putovanje namernika zore" ("The Voyage of the Dawn Treade"), "Srebrna stolica" ("The Silver Chair"), "Konj i njegov dečak" ("The Horse and His Boy"), "Čarobnjakov sestrić" ("The Magician"s Nephew") i "Poslednja bitka" ("The Last Battle").
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (16-18.) maja:

  1. "Letopisi Narnije: princ Kaspijan" ("The Chronicles of Narnia: Prince Caspian")
  2. "Iron Man"
  3. "Vegas za dvoje" ("What Happens in Vegas…")
  4. "Speed Racer"
  5. "Baby Mama"
  6. "Kako ukrasti mladu" ("Made of Honor")
  7. "Forgetting Sarah Marshall"
  8. "Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay"
  9. "The Forbidden Kingdom"
  10. "The Visitor"

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.