Ridli Skot snima „Prometeja“

Filmska javnost budnim okom prati čuvenog reditelja Ridlija Skota (Ridley Scott) otkako je nedavno najavio da će njegov novi projekat biti "prequel" (svojevrsni nastavak filma, čija se radnja dešava pre radnje originalnog filma) filma "Osmi putnik" ("Alien"). Novi film iz franšize "Osmi putnik" trebalo je da se dešava 30 godina pre prvog filma, koji je debitovao 1979. godine i koji je Sigorni Viver (Sigourney Weaver) ustoličio kao zvezdu u Holivudu.
Pre nekoliko dana kuća "20th Century Fox" objavila je da je reditelj Skot ipak promenio mišljenje i da će snimati film s "originalnijom" temom. Premijera filma koji nosi naziv "Prometej" ("Prometheus") najavljena je za 9. mart 2012. godine. Švedska glumica Nomi Rapas (Noomi Rapace), poznata po tumačenju Lizbet Salander u trilogiji "Milenijum" ("Millennium"), igraće i jednu od dve glavne ženske uloge – naučnicu Elizabet Šo u "Prometeju". Ridlijev povratak naučnofantastičnom žanru zaintrigirao je Andželinu Žoli (Angelina Jolie) i Šarliz Teron (Charlize Theron), koje su u pregovorima s producentima filma za, kako se navodi, drugu glavnu žensku ulogu, po imenu Vikers.
"Iako je ‘Osmi putnik’ zaista bio odskočna daska za ovaj projekat, od tog kreativnog procesa razvio se novi mitološki svet u kome se ova originalna priča dešava", kaže Ridli Skot. "Pronicljiv obožavatelj mog rada prepoznaće DNK ‘Osmog putnika’, da tako kažem, ali idejna rešenja u ovom filmu su jedinstvena, velika i provokativna. Ne mogu biti zadovoljniji što sam pronašao priču za kojom sam tragao i konačno se vratio žanru koji je tako blizu mom srcu."
Pored dve glavne ženske uloge pominju se i tri muške – android Dejvid, biznismen iz Vejland ili Jutami korporacije i jedan član posade koji nije ljudskog porekla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.