U trendu

Robert de Niro

Robert de Niro Džunior (Robert De Niro Junior) rođen je 17. avgusta 1943. godine u Njujorku. Njegovi roditelji razveli su se još dok je bio beba, a odrastao je sa majkom. Srednju školu napustio je sa 16 godina da bi pohađao prestižni glumački studio. Tamo je pohađao nastavu najcenjenijih profesora u Americi.

Prvu filmsku ulogu imao je 1966. godine u filmu „Venčanje“ Brajana de Palme. Film koji ga je proslavio jeste „Kum 2“. Za ulogu u tom filmu dobio je i svog prvog Oskara.

Sledeći veliki uspeh ostvario je ulogom u filmu „Raging Bull“; tada je morao da se ugoji 25 kilograma da bi mogao da glumi slavnog boksera. Ovaj film doneo mu je drugog Oskara. U karijeri je imao pet nominacija za Oskara i preko 40 filmskih uloga.

Najveći uspeh ostvario je igrajući gangstera Al Kaponea u filmu „Nedodirljivi“ 1987. godine. Poslednjih godina 20. veka imao je zapažene uloge u filmovima „Frankenštajn“, „Kazino“ sa Šeron Stoun i „Ronin“. U 2001. godini igrao je u filmovima „15 minuta“ i „The Score“ sa Marlonom Brandom.

Devedesetih godina De Niro je počeo da se bavi i biznisom. Osnovao je najpre sopstvenu filmsku producentsku kuću, a potom je za nekoliko godina stvorio lanac restorana u Americi i postao suvlasnik lanca japanskih restorana u ovoj zemlji.

De Niro je bio u braku sa glumicom Dajan Abot od 1976. do 1988. godine. Po drugi put se venčao 1997. godine sa Grejs Hajtauer, svojom prijateljicom iz detinjstva. Ima po jednog sina iz oba braka i blizance koje mu je, posle dugogodišnje veze, rodila jedna radnica u njegovom restoranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.