U trendu

Rouan Atkinson

Rouan Sebastijan Atkinson (Rowan Sebastian Atkinson) rođen je 1955. godine u severoistočnom delu Engleske, u gradu Newcastle upon Tyne. Ovaj poznati britanski komičar i pisac studirao je elektrotehniku u rodnom gradu, a kasnije i na Oksfordu.

Svoja prva pojavljivanja u javnosti imao je na pozorišnoj sceni Univerziteta u Oksfordu. Već 1981. godine, Atkinson je postao najmlađi glumac u West End-u koji je imao tzv. one-man show.

Iako je vrhunac svoje popularnosti doživeo u periodu od 1990. do 1997. godine sa serijom „Mister Bin“, ovaj glumac je imao puno zapaženih uloga i pre i posle ove serije. Ulogama u filmovima „The Nerd“, „The New Revue“ i „The Sneeze“ – skrenuo je pažnju režiserima na svoj specifičan i originalan način glume.

Svetsku slavu donele su mu prvenstveno serije. Pre „Mister Bina“, imao je uloge u serijama „Not the Nine O“Clock News“ i „Crna Guja“, a 1996. i u seriji „The Thin Blue Line“.

U filmovima je do danas uglavnom dobijao sporedne uloge. Imao je sporedne uloge u filmovima „Četiri venčanja i sahrana“ i „Lion King“. Jedinu glavnu ulogu dobio je u filmu „Mister Bin u Americi“. Poslednje pojavljivanje na filmskom platnu imao je u filmu „Skubi Du“, u kom je glumio sporednu ulogu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.