U trendu

Samo 800 kalorija dnevno i 16 sati gladovanja: Kako se hrani Dženifer Eniston

Dženifer Eniston proslavila je pre nekoliko dana 51. rođendan, ali teško da bi to bilo ko mogao da pretpostavi na osnovu njenog izgleda. Glumica i bivša supruga Bred Pita izgleda bar upola mlađe, a za to su zaslužni njeni plan ishrane, nege i vežbanja koji su veoma rigorozni.

Dženifer se oslanja na različite treninge da bi održala svoju formu. Na spisku njenih svakodnevnih aktivnosti su joga, boks, kardio vežbe, ali i meditacija.

– Zaista lepo se osećam kada završim trening – kaže glumica.

– Brinem o jednom telu koje imam. Imam kućni bicikl i traku za trčanje, pa radim kardio najmanje 20 minuta dnevno. Čak i tako malo vremena provedenog u vežbanju pravi razliku – tvrdi ona.

Iako je posvećena vežbanju kaže da često pravi pauze.

– Naravno da dajem sebi slobodan dan. Ponekad čak cele nedelje ne vežbam. Slušam šta mi telo govori – rekla je zvezda „Prijatelja“ jednom prilikom. Poznato je da glumica izbegava botoks, ali priznala je da nije odolela da proba.

– Ne kažem da nisam probala. Sve te kozmetičke stvari na meni izgledaju smešno! – tvrdi ona.

Ali bivša supruga Breda Pita ima nekoliko drugih trikova kada je nega lica u pitanju. Jedna od njih je da redovno uzima kolagen peptid uz svoj jutarnji smuti. U pitanju je suplement čija je uloga da omogući otpornosti i elastičnost tkiva, s obzirom da kolagen, koji se prirodno nalazi u našoj koži, nestaje kao posledica starenja.

– Volim kolagen peptid. Vidim razliku. Izgledam zdravije, daje mi neki poseban sjaj. Radite na sebi iznutra – kaže Džen.

Kada je reč o ishrani, tu je mnogo striktnija i pitanje je koliko bi „običnih žena“ moglo da isprati njen tempo. Dženifer je jednom prilikom otkrila da je njena formula 16: 8, što znači da jede osam sati dnevno, dok gladuje preostalih 16 sati. Ali ni tokom tih osam sati Dženifer ne jede uvek čvrstu hranu.

– Radim na „isprekidanom“ postu, tako da nema čvrste hrane ujutro. Samo smuti. Primetila sam veliku razliku kada 16 sati ne jedem čvrstu hranu – izjavila je Dženifer.

Takođe, glumica kaže da jede svega 800 kalorija dnevno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.