U trendu

Sećate se Končite Vurst? Nema šanse da biste je danas prepoznali (foto)

Austrijska pevačica Končita Vurst pobedila je 2014. godine na Pesmi Evrovizije s baladom Rise Like A Phoenix, a pažnju je tada privlačila i upečatljivim izgledom. Međutim, danas izgleda potpuno drugačije.

Na sceni je nastupala u raskošnim toaletama, a pored duge kose imala je i bradu pa je njena pobeda izazvala brojne kontroverze. Iza pseudonima Končita Vurst krije se Austrijanac Tomas Nojvirt, koji van scene izgleda potpuno drugačije, a osim guste brade, s Končitom ga ništa skoro ne povezuje.

Privatno se oblači vrlo ležerno, ali kada izađe na pozornicu, transformiše se u Končitu, a pod tim imenom nastupio je u više muzičkih takmičenja. U javnost je kao Končita prvi put izašao 2006., nakon čega je postao poznat kao „žena s bradom“. Pre 4 godine otkrio je da je zaražen AIDS-om, a tu informaciju Nojvirt je otkrio javnosti jer ga je ucenjivao bivši dečko.

„Nadam se da ću i druge ohrabriti i da će ovo biti još jedan korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se zbog svog ponašanja ili ponašanja drugih zarazili HIV-om“, napisao je tada u objavi na Instagramu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar