Sedmi dečji filmski festival

Sedmi dečji filmski festival "Kids fest" održava se ove godine u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci, a zatim će u toku narednih meseci tradicionalno biti održan i u preko 30 gradova u Srbiji. Festival se u ovim gradovima održava od 17. do 23. oktobra, i to u Beogradu u Dvorani Doma sindikata i bioskopima "Multipleks Kolosej", "Ster" i "Roda", dok se u Novom Sadu održava u bioskopu "Arena sinepleks", dok će u Banjaluci filmovi s festivala biti prikazani u bioskopu "Multipleks Palas".
Festival će u Beogradu biti svečano otvoren u 11.30 časova u Domu sindikata nastupima pobednika šou-programa "Ja imam talenat" i plesne grupe "2Hot4Stage". Posle otvaranja sledi projekcija sinhronizovanog francuskog animiranog filma "Mačka u Parizu". U programu festivala je 12 animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz celog sveta, među kojima su i najbolja 3D ostvarenja. Veliki broj filmova sinhronizovan je na srpski jezik. Prateći program festivala u holu Doma sindikata čine kreativne radionice, organizovane u saradnji s brojnim partnerima koji imaju iskustva u radu s decom.
Ambasadorka "Kids fest"-a je glumica Vanja Milačić. Među ostvarenjima na festivalu naći će se animirani film iz Estonije – "Lote i mesečev kamen", nastavak avantura devojčice Lote, koju posetioci festivala već poznaju. Tu je još jedan poznati drugar – Tvigson, grančica koja govori, u norveškom igranom hit filmu "Zaljubljeni Tvigson". Iz Francuske, kao što smo već rekli, stiže animirani film "Mačka u Parizu", uzbudljiva avantura s misterijom, kao i 3D film čiji je junak poznati strip lik, šarmantni nestaško Titef. Pored "Titefa 3D", na programu će se naći još nekoliko 3D ostvarenja, među kojima su i kineska avantura "Legenda o kung-fu zeki 3D" i animirani film o popularnim junakinjama, Vinks vilama – "Vinks: čarobna avantura 3D".
Pored filmskog programa, deo ovog festivala su i mnogobrojne zabavne i edukativne radionice, koje se od 17. do 21. oktobra održavaju u holu Doma sindikata. U radionicama i igraonicama ove godine učestvuju i Agencija za bezbednost saobraćaja, Francuski kulturni centar, Crveni krst Beograda, beogradski ekološki centar, a tu su i brojne škole plesa, sporta, glume i kreativnosti.
Dečiji filmski festival je promotivni, dečiji, umetnički festival filma i zabave, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na našim prostorima. Postoji kako bi popularizovao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu, a samim tim i pripremio buduću odraslu filmsku publiku, kao i buduće filmske autore i stručnjake. Ovaj festival proglašen je za projekat od interesa za Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Beograd u oblasti kulture.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.