Serija o El Čapu Gusmanu snima se u Kolumbiji

Televizije Univision i Netfliks (Netflix) u Kolumbiji snimaju televizijsku seriju o jednom od najpoznatijih narko bosova Joakinu „El Čapu“ Gusmanu koji je sada u pritvoru u Njujorku.

Gusmanovo hapšenje 2016, posle dva dramtična bekstava iz zatvora, dovelo je do krvave borbe za vlast u njegovom kartelu Sinaloa u Meksiku pa su producenti serije mislili da je bezbednije snimati u Kolumbiji koja je ranije bila epicentar nasilja povezanog s drogama.

Gusman je u januaru isporučen u SAD, gde se njegovi advokati žale na uslove zatvora na Mehnetnu dok čeka sudjenje, navodeći da su toliko restriktivni da krše njegova prava.

Snimanje serije o El Čapu u Kolumbiji je obavijeno tajnošću, pa je lokalnom stanovništvu rečeno da se snima sapunica „Dolores de Amor“, što je u slobodnom prevodu „Ljubavni bolovi“.

Izveštač Asošijetid presa prisustvovao je snimanju u gradu Tabio ge nekoliko statista ne zna o čemu je serija.

Serija će se zvati „El Čapo“. U vreme početka snimanja Gusman je još bio u Meksiko i mesto snimanje je prebačeno iz bezbednosnih razloga, rekao je producent Daniel Posada.

„Kolumbija je dobra opcija zato što imamo dobro obučenu ekipu i veoma sličan izgled kao u Meksiku“, rekao je on.

Kolumbija je takodje manje pravno komplikovana za snimanje pošto je Gusman u Meksiku angažovao advokate da podnesu beskonačni niz žalbi. Jedan od advokata Hose Refuhio Rodriges je rekao da bi producenti mogli da snose pravne posledice zbog korišćenja Gusmanovog imena i priče bez njegove dozvole.

Univision i Netfliks su prošne godine najavili snimanje serije navodeći da je „zasnovana na istinitoj priči o jednom od najozloglašenijih kriminalaca na svetu“.

Premijera bi trebalo da bude u SAD na Univisionu 23. aprila, a na Netfliksu nekoliko meseci kasnije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.