Silvester Stalone

Zvezda akcionih filmova, Silvester Stalone (Sylvester Stallone), rođen je u Njujorku, 6. jula 1946. godine. Svoju sklonost ka glumi i pisanju scenarija otkrio je dok je studirao na američkom fakultetu u Švajcarskoj. Ubrzo se vratio u Majami, gde je studirao glumu. Ipak, fakultet je napustio pre diplomiranja, usmerivši svu svoju energiju na izgradnju glumačke i scenarijske karijere.

Imao je ulogu u samo jednom, prilično neuspešnom filmu, pre nego što je dobio glavnu ulogu u legendarnom filmu „Roki“, za koji je sam pisao i scenario. Ovaj film učinio ga je zvezdom već tokom prve nedelje prikazivanja. Nastavci filma „Roki“, ali i tri dela filma „Rambo“, u kojima je takođe bio i scenarista, učinili su ga prepoznatljivim herojem akcionih filmova.

Stalone se oprobao i u komedijama, ali su one doživele priličan neuspeh. Zbog toga je nastavio da se bavi filmovima u kojima je imao uspeha. Među mnogobrojnim akcijama, poseban uspeh doživeli su filmovi „Sudija Dred“, „Uhvati Kartera“ i „Tango i Keš“. Film „Roki“ ipak je jedini od svih Staloneovih dosad snimljenih filmova koji je bio nominovan za Oskara i osvojio ova dva najveća filmska priznanja.

Stalone je imao tri braka i petoro dece. Partnerke su mu bile manje poznate glumice i modeli – Bridžit Nilsen (Brigitte Nielsen), Dženifer Flavin (Jennifer Flavin). Veoma loši naslovi poslednjih godina pratili su neuspeh restorana „Planet Hollywood“, koji je bio vlasništvo Stalonea, Brusa Vilisa i Arnolda Švarcenegera; tako je Stalone doživeo velike napade na svoju ličnost i ugled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.