U trendu

„Simpsonovi“ ubijaju voljenog lika: Nekad hvaljen, danas politički nekorektan (video)

Posle meseci svađe i kontroverzi oko rasnog tretmana voljenog lika iz “Simpsonovih“ Apua, jedan od producenata serije otkrio je da se on više neće pojavljivati u seriji.

– Potvrđeno je iz više izvora. Izbaciće lik Apua iz animirane serije – rekao je producent Adi Šankar za IndieWire. – Neće napraviti veliku frku oko toga, ali će ga izbaciti kako bi se izbegle kontroverze – objasnio je.

Popularna serija našla se na udaru kritika zbog vlasnika prodavnice Kwik, Apua Nahasapeemapetilona, koji se prvi put u „Simpsonovima“ pojavio još 1990. godine. Kritike na njegov račun postale su sve češće od kraja 2017. godine nakon izlaska dokumentarnog filma “The Problem With Apu“.

Njegov tvorac Hari Kondabolu rekao je kako se Apuov indijski naglasak bazira na uvredljivim stereotipima. – Sve oko Apua je kako jedna konceptualna šala – rekao je Kondabolu za Njujork Tajms i dodao: – A šala je da je Indijac.

1 komentar
  1. Anonimni

    “Zašto plavuša puni kuću vodom? Misli da je riba!“ nema veze sa postom ali nemam gde drugo komentirati pa sam zato ovde. hocu da kaze da je onaj ko je smislio ovaj tzv vic i onaj koji ga je preneo na stranicu u nadi da ce nekoga nasmejati je tupson i glupson, tule i mule, jad i balo ne zato sto je jadan zeleo da se i on malo nasprda sa plavusama, a da ga se pita kako to on misli da (bas) plavusa puni kucu nicim drugim nego vodom, nebi znao ni da bekne. cuo je nesretnik da jos neki vole viceve o plavusama pa da se i on upise u drustvo tupoglavaca. uspeo je. a nisam plavusa.

Napišite komentar