Sinemafest – nedelja, 30. oktobar (video)

U subotu, 29. oktobra, u Centru „Sava“ počela je nova filmska revija „Cinemafest“. Osmišljena od strane istaknutih distributerskih kuća i filmskih stručnjaka, revija „Cinemafest“ na neki način nastavlja tradiciju oktobarskih filmskih dešavanja na koje je beogradska publika tradicionalno naviknuta održavanjem filmske revije „Sinemanija“. Na Cinemafest-u će ljubitelji filma imati privilegiju da pogledaju najkvalitetnija ostvarenja nove svetske produkcije.

Programska celina: Glavni program – centar „Sava“
Naziv filma: „Devet života“ („Nine Lives“)
Termin prikazivanja: nedelja, 30. oktobar, 16.30 časova
Žanr: porodična komedija
Trajanje: 87 min.
Glavne uloge: Kevin Spejsi (Kevin Spacey), Dženifer Garner (Jennifer Garner), Robi Amel (Robbie Amell), Kristofer Voken (Christopher Walken), Cheryl Hines, Mark Consuelos
Scenario: Gwyn Lurie, Matt Allen, Caleb Wilson, Dan Antoniazzi, Ben Shiffrin
Režija: Bari Sonenfild (Barry Sonnenfeld)

SINOPSIS

Tom Brend je milijarder, radoholičar, na vrhuncu svoje karijere. Međutim, taj način života ga je udaljio od njegove predivne žene i ćerke Rebeke. Bliži se jedanaesti rođendan njegove ćerke i ono što je oduvek htela bila je je mačka, koju nikada nije dobila. Tom mrzi mačke, ali kako mu vreme za kupovinu poklona ističe, odlučuje da joj mačku ipak kupi. U toj potrazi on završava u mističnoj radnji sa ekscentričnim vlasnikom – Feliksom Perkinsom (Kristofer Voken), koji mu predstavlja veličanstvenu mačku, zvanu Gospodin Fazipents. Na putu da donese ćerki ljubimca iz snova, dogođa se nešto bizarno i Tom završava zarobljen u telu Fazipentsa. Usvojen od svoje porodice kao mačka Gospodin Fazipents, Tom počinje da gleda na svoj život i porodicu drugim očima.

https://www.youtube.com/watch?v=Mx6Jw539Jek

Programska celina: Glavni program – centar „Sava“
Naziv filma: „Računovođa“ („The Accountant“)
Termin prikazivanja: nedelja, 30. oktobar, 19.00 časova
Žanr: triler, akcija, krimi, drama
Trajanje: 128 min.
Glavne uloge: Ben Aflek (Ben Affleck), En Kendrik (Anna Kendrick), J.K. Simons (J.K. Simmons), Džon Lajtgou (John Lithgow)
Scenario: Bill Dubuque
Režija: Gevin O’Konor (Gavin O’Connor)

SINOPSIS

Iza maske naizgled dosadnog računovođe Krisa Volfa, krije se jedno sasvim drugo lice koje nije ni najmanje dosadno. On radi za teške kriminalce i plaćene ubice. Volf (Aflek) je matematički stručnjak koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima. Dok kao računovođa radi u malom CPA ofisu, istovremeno isti posao obavlja i za najopasnije svetske kriminalne organizacije. Zbog svojih sposobnosti, zapao je za oko Ministarstvu finansija koje vodi Rej King (J.K. Simons), ali vremenom počinje da radi za kompaniju unutar koje je Dejna Kamings (Kendrik) otkrila finansijsku malverzaciju koja uključuje milione dolara. Nakon knjigovodstvene kontrole, Kris polako razotkriva istinu.

https://www.youtube.com/watch?v=TPDSIZ3IPpc

Programska celina: Glavni program – centar „Sava“
Naziv filma: „Altamira“ („Finding Altamira“)
Termin prikazivanja: nedelja, 30. oktobar, 21.30 časova
Žanr: istorijska drama
Trajanje: 97 min.
Glavne uloge: Clement Sibony, Antonio Banderas (Antonio Banderas), Rupert Everet (Rupert Everett), Javivi
Scenario:
Režija: Hugh Hudson

SINOPSIS

Godina je 1879. devetogodišnja Marija Sautuola (Alegra Alen) i njen otac Marselino (Antonio Banderas) na svom imanju u Kantabriji otkrivaju prve praistorijske crteže galopirajućih bizona na zidovima pećine Altamire. Končita (Golšifte Farahani), Marijina majka, međutim, uznemirena je činjenicom da su divljaci iz paleolita mogli stvoriti nešto tako divno. Katolička crkva predvođena lokalnim monsinjorem, koga tumači Rupert Everet, osuđuje otkriće porodice Sautuol kao direktan napad na Bibliju, posle čega Marselina proglašavaju za jeretika i plagijatora koji je sam oslikao zidove Altamire. Njegova porodica lišena je svakog ugleda, a pećina je zatvorena za javnost. Ljubav je jedino oružje kojim se mogu spasiti od potpune propasti.

Posebni dragulj Cinemafest-a jeste i njegova teritorijalna diversifikovanost pa će sve naslove moći da vide i gledaoci u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx i Budvi i Podgorici (Crna Gora) u bioskopima Cadmus Cinepex i Cineplexx Podgorica.

Beograđani će filmove, pored premijernih termina u Sava centru, moći da pogledaju i u bioskopu Cineplexx („Delta City“). Cena pojedinačnih karata je 400 dinara.

Zvanični sajt: Sinemafest

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.