U trendu

Sinemafest – subota, 29. oktobar (video)

U subotu, 29. oktobra, u Centru „Sava“ startuje nova filmska revija „Cinemafest“. Osmišljena od strane istaknutih distributerskih kuća i filmskih stručnjaka, revija „Cinemafest“ na neki način nastavlja tradiciju oktobarskih filmskih dešavanja na koje je beogradska publika tradicionalno naviknuta održavanjem filmske revije „Sinemanija“. Na Cinemafest-u će ljubitelji filma imati privilegiju da pogledaju najkvalitetnija ostvarenja nove svetske produkcije.

Svečano otvaranje rezervisano je za ljubimca beogradske publike Vudija Alena i njegov novi rad „Visoko društvo“, kojim je otpočeo ovogodišnji Festival u Kanu. Film „Visoko društvo“ („Cafe Society“) govori o mladom čoveku koji želi da izgradi karijeru filmskog reditelja u surovom Holivudu dvadesetih godina i o izazovima na putu do konačnog uspeha. Glavne uloge tumače Kristin Stjuart i Džejsi Azenberg.

Pronicljiv i često urnebesno smešan, „Visoko društvo“ vodi nas na putovanje od Bronksa i njujorških bandi do luksuznih holivudskih vila, blještavila i tajnih skandala u visokom društvu. Ovo je romansa o filmskim zvezdama, plejbojima, debitantima, političarima i mafijašima koji su donosili uzbuđenje i glamur tom dobu.

Programska celina: Glavni program – centar „Sava“
Naziv filma: „Visoko društvo“ („Café Society“)
Termin prikazivanja: subota, 29. oktobar, 19.00 časova
Žanr: drama, komedija, romansa
Trajanje: 96 min.
Glavne uloge: Džesi Ajnsberg (Jesse Eisenberg), Kristin Stjuart (Kristen Stewart), Stiv Karel (Steve Carell)
Scenario: Vudi Alen (Woody Allen)
Režija: Vudi Alen (Woody Allen)

SINOPSIS

Njujork, 1930-ih godina. Bobi Dorfman svakodnevno se suočava sa nemilosrdnim svađama roditelja, sukobljava sa bratom Benom ogrezlim u kriminal i odlučuje da promeni scenario svog i napusti dom u Bronksu. Namerava da sreću okuša u Holivudu, gde ga ujak Fil, uticajni filmski agent, zapošljava kao potrčka. Ubrzo se zaljubljuje u ujakovu šarmantnu asistentkinju Voni, ali ona je već zauzeta. Slomljenog srca, on se vraća u Njujork i počinje da radi za Bena koji je, iskoristivši svoje veštine, postao vlasnik noćnog kluba. Bobi pokazuje prirodan talenat kao impresario i brzo promoviše klub kao najbolje mesto u gradu. Sve izgleda kao da je napokon došlo na svoje mesto, sve do noći kada je u klub ušla Voni.

Programska celina: Glavni program – centar „Sava“
Naziv filma: „Svi putevi vode u Rim“ („All Roads Lead to Rome“)
Termin prikazivanja: subota, 29. oktobar, 21.30 časova
Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 90 min.
Glavne uloge: Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker), Rouzi Dej (Rosie Day), Raul Bova (Raoul Bova), Klaudija Kardinale (Claudia Cardinale)
Scenario: Josh Appignanesi, Cindy Myers
Režija: Ella Lemhagen

SINOPSIS

Megi (Sara Džesika Parker) je samohrana majka iz Njujorka koja kreć́e na put sa svojom buntovnom ć́erkom tinejdžerkom, Samer (Rouzi Dej). Po dolasku u toskanski gradić, Megi naleti na bivšeg dečka, zgodnog Luku (Raul Bova), koji je još uvek neženja i živi s 80-godišnjom majkom, Karmen (Klaudija Kardinale). Ali kada Samer i Karmen ukradu Lukin auto da otputuju u Rim, počinje potraga za njima, u kojoj bivši ljubavnici razvijaju nova osećanja i međusobno razumevanje.

Posebni dragulj Cinemafest-a jeste i teritorijalna diversifikovanost, pa će sve naslove moći da vide i gledaoci u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx i Budvi i Podgorici (Crna Gora) u bioskopima Cadmus Cinepex i Cineplexx Podgorica.

Beograđani će filmove, pored premijernih termina u Sava centru, moći da pogledaju i u bioskopu Cineplexx („Delta City“).

Cena pojedinačnih karata je 400 dinara.

Zvanični sajt: Sinemafest

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar