U trendu

„Slava“ i „Pandorum“ među najgledanijim u Americi

Na trećem mestu američke top-liste najgledanijih filmova našao se film "Slava" ("Fame"). On će biti prikazan na predstojećoj Sinemaniji trećeg dana revije. U mjuziklu Kevina Tančerona (Kevin Tancharoen) glavne uloge su poverene Kelsiju Grameru (Kelsey Grammer), Bebe Neuvirt (Bebe Neuwirth) i Megan Mulali (Megan Mullally), koje najbolje poznajemo iz TV serija "Frejžer" i "Vil i Grejs".
"Slava" je rimejk kultnog mjuzikla Alana Parkera iz 1980. godine, koji je osvojio Oskara za najbolju muziku. Film prati grupu učenika u njujorškoj srednjoj školi za izvođačke umetnosti u kojoj se spremaju da postanu glumci, pevači, igrači. Pratimo priče učenika od njihove audicije za ulazak u školu pa sve do mature.
Film prepun energije, s poznatim muzičkim hitovima, prati mlade talentovane umetnike na njihovom putu ka slavi i uspehu. U užurbanoj atmosferi Srednje škole za muziku i umetnost u Njujorku oni pokušavaju da se izbore s konkurencijom i da dođu do svojih pet minuta slave. Svako traži svoj način da ostvari san, ali uslov je da je talentovan, vredan i da je posvećen radu bez trenutka odmora.
Pored snova o slavi, svako od učenika se susreće i sa svojim sumnjama, ali i svim onim što prati srednjoškolski život: prijateljstvo, ljubav i otkrivanje sopstvenih granica. Iščekujući nastupe pod svetlostima reflektora, učenici otkrivaju da su talenat, ali i disciplina i upornost neophodni za put ka uspehu. Uz svu ljubav i podršku kolega i prijatelja, samo neki od njih će uspeti na putu slave.
Novi film Meta Dejmona "Doušnik!" ("The Informant!") našao se na četvrtom mestu liste. Ovaj film će takođe biti prikazan trećeg dana Sinemanije.
Na šestom mestu liste je film "Pandorum" Kristijana Alvarta (Christian Alvart). On će se naći na programu drugog dana Sinemanije. Glavne uloge poverene su Denisu Kvejdu (Dennis Quaid) i Benu Fosteru (Ben Foster).
Nakon buđenja iz hipersna dva astronauta u svemirskom brodu shvataju nisu sami. Pored toga, s užasom shvataju da su potpuno izgubili pamćenje. Ko su? Gde su? Šta je njihova misija? Kaplar Bover kreće u obilazak broda vođen glasom poručnika Pejtona preko radio veze. Malo-pomalo astronauti shvataju šokantne i smrtonosne tajne sakrivene duboko u telu svemirskog broda i dolaze do zaključka da je njihovo preživljavanje važnije od svega.
Na petom i šestom mestu našli su se filmovi "Neočekivana ljubav" ("Love Happens") i "Opasna Dženifer" ("Jennifer’s Body"), koje će publika koja poseti Sinemaniju takođe moći da pogleda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.