U trendu

Slavna glumica jedva preživela otmicu: Devet sati joj držali pištolj na potiljku

Salma Hajek rođena 2. septembra 1966, a njena majka Dijana je u to vreme već imala ozbiljnu karijeru operske pevačice, a zahvaljujući svome suprugu, Libancu Samiju Hajeku, cenjenom stručnjaku za naftu sa velikim političkim ambicijama, živeli su na visokoj nozi.

Znatiželjna devojčica Salma, uvek spremna na razne zvrčke sa svojim mlađim bratom Semijem, danas vrlo cenjenim dizajnerom nameštaja i predmeta za kuću, odgajana je u luksuzu, ali i u strogom katoličkom duhu.

Naime, Salma je u periodu kada je studirala jedne večeri na ljubavnom sastanku bila oteta. Otmičari su devet sati držali pištolj na njenom potiljku, a pustili su je kada su roditelji njenog dečka platili otkupninu. Nakon toga napustila je studije i uprkos roditeljskom negodovanju, odlučila da postane glumica.

Nakon uloge u najnagrađivanijem meksičkom filmu „Ulica čuda“, Salmino sledeće odredište bio je Holivud. Odmah nakon dolaska 1991. shvatila je da Meksikanke u američkom filmu mogu dobiti samo uloge sluškinja i prostitutki, no ni to je nije pokolebalo.

Prijateljstvo sa meksičkim rediteljem Robertom Rodrigezom, čijoj je deci postala kuma, vodilo ju je polako ali sigurno prema holivudskom uspehu koji joj je bio poseban izazov jer sa svojim bujnim oblinama nikad nije bila ni blizu izgledu većine izgladnelih američkih glumica.

Iako je svojim neustrašivim karakterom dizala prašinu gde god se pojavljivala, detalji iz njenog ljubavnog života nikad nisu punili novinske stupce.

Četvorogodišnju vezu sa glumcem Edvardom Nortonom okončala je zato što on nije mogao da odoli drugim ženama, a Salmina jednogodišnja romansa s plavokosim kolegom Džošom Lukasom takođe se brzo ugasila.

Narednih nekoliko godina vatrena Salma posvetila se samo poslu i dokazala se u nekoliko bioskopskih hitova, ali odbijala je da otkrije da li ima momka ili je sama. Pričala je kako želi da se posveti sebi i nadgradnji svoje ličnosti.

Kada je 2006. na velikoj izložbi umetnina u venecijanskoj „Palazzo Grassi“ srela najbogatijeg Francuza, Fransoa-Anrija Pinoa, niko nije verovao da će taj susret biti sudbonosan. Ali kad je 21. septembra 2007. rodila svoje prvo, a njemu treće dete, Valentinu Palomu, među njima stvorena je neraskidiva veza.

Iako su postali roditelji malene devojčice 2007. godine, Selma i izabranik njenog srca venčali su se tek dve godine kasnije i za tu priliku spremili dve svadbe, jednu u Parizu, a drugu u Veneciji.

Da je njena ljubav prema suprugu istinska i za ceo život, svedoči i podatak iz 2011. godine kada je odlučila da pređe preko skandala koji joj je priredio Fransoa nakon što su mediji otkrili da mu je manekenka Linda Evanđelista rodila sina Avgustina Džejmsa, a potom zatražila i alimentaciju od 46 hiljada dolara mesečno.

Salma je najpre ćutala, a potom se izjasnila da je šokirana jer je manekenka četiri godine ćutala o ocu svog deteta, budući da su njih dvoje imali aferu kada je on pravio pauzu u vezi sa glumicom, zbog čega je on naknadno tu avanturu prećutao.

Kako je rasna lepotica posle šest meseci odlučila da mu se vrati, a potom su se venčali u Parizu 2009. godine, Fransoa nije ni sanjao šta će uslediti. Međutim, medijsku frku koja je pretila da upropasti njegov odnos sa Hajekovom, nije dozvolila upravo ona, rešivši da mu oprosti sve i nastavi tamo gde su stali – u strasnoj ljubavi i posvećenosti zajedničkoj ćerkici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar