U trendu

Slavni glumac otkrio: Razmišljao sam da ubijem oca i osvetim majku

Magazin „People“ objavio je isečak iz autobiografije Vila Smita koja će se naći u prodaji 9. novembra. U njemu Smit otkriva bolne porodične tajne, uključujući traumatični incident iz detinjstva koji uključuje njegovog pokojnog oca.

Na početku knjige Smit opisuje komplikovan odnos koji je imao sa svojim ocem koji je odgajao Vila i njegovih troje braće i sestara u Filadelfiji, zajedno s njihovom majkom.

– Moj otac je bio nasilan, ali je takođe bio na svakoj utakmici, predstavi i recitalu. Bio je alkoholičar, ali je bio trezan na svakoj premijeri svakog mog filma. Slušao je svaki album. Posetio je svaki studio. Isti intenzivan perfekcionizam koji je terorisao njegovu porodicu stavljao je hranu na sto svake večeri mog života – otkriva čuveni glumac.

Takođe piše da mu je zastrašujući čin nasilja kojem je svedočio kao dete zauvek promenio život:

– Kada sam imao devet godina, gledao sam kako je moj otac udario moju majku u glavu toliko snažno da se srušila. Video sam kako je pljunula krv. Taj trenutak u toj spavaćoj sobi, verovatno više nego bilo koji drugi trenutak u mom životu, definisao je ko sam.

Smitovi roditelji razišli su se kada je bio tinejdžer i razveli se 2000. godine. Uprkos tome što je održavao blizak odnos s ocem, glumac piše da je njegov bes koji je proizašao iz tog incidenta ponovo isplivao na površinu decenijama kasnije, dok se brinuo za oca, koji je imao rak.

– Jedne noći, dok sam gurao njegova kolica iz spavaće sobe prema kupatilu, u meni se pojavila tama. Put između dve sobe prolazi uz vrh stepenica. Kao dete uvek sam sebi govorio da ću jednog dana osvetiti svoju majku. Kad budem dovoljno veliki, kad budem dovoljno jak, kad više ne budem kukavica, da ću ga ubiti – rekao je Smit.

Priseća kako je u tom trenutku pomislio da ubije svog oca.

– Zastao sam na vrhu stepenica. Mogao sam da ga gurnem dole i lako se izvučem. Kako su se decenije bola, ljutnje i ogorčenosti povlačila, odmahnuo sam glavom i odvezao oca u kupatilo – priznao je glumac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)