Slonče Horton na srpskom

U domaćim i svetskim bioskopima uskoro se očekuje premijera dugometražnog animiranog filma „Horton“ („Horton Hears a Who!“). Film je zasnovan na popularnoj knjizi Teda Gajzela, koji je poznatiji pod umetničkim imenom Dr Sus (Dr. Seuss).
„Horton“ govori o simpatičnom slonu koji začuje poziv u pomoć od strane sićušne trunke prašine koja lebdi kroz vazduh. Iako Horton to još uvek ne zna, to zrnce je dom čitavom gradu po imenu Huvil. Njega naseljavaju mikroskopske živuljke pod imenom Huvilci, koje predvodi gradonačelnik. Iako ga komšije ismevaju i prete mu, misleći da je izgubio razum, Horton je odlučan u nameri da sačuva tu česticu, pošto se upravlja geslom: „Osoba je osoba, bez obzira na to koliko je mala“, i da odgovori na poziv u pomoć.
U beogradskom studiju ovih dana počinje sinhronizacija ovog animiranog filma. Nakon velikog uspeha sinhronizacija filmova „Ledeno doba 2: otapanje“ i „Garfild 2“, odlučeno je da se sinhronizuje i ovaj film. Borisu Milivojeviću poverena je uloga maštovitog slončeta Hortona, a Nikoli Bulatoviću uloga gradonačelnika majušnog grada Huvila. Glasove će pozajmiti i Dara Džokić, koja tumači lik kengurice, Dejan Lutkić – strašni orao Vlad, pevačica Kristina Kovač pozajmljuje glas gradonačelnikovoj supruzi, Marko Živić je miš Morton, inače Hortonov najbolji prijatelj, Miloš Samolov igra predsednika saveta Huvila, a voditeljka Marijana Mićić pozajmljuje glas doktorki Lari. Glumac Dragan Vujić Vujke je narator filma i reditelj sinhronizacije.
Animirani film „Horton“ dolazi iz radionice „Blue sky“ i tvoraca filmova „Ledeno doba“, „Roboti“ i „Ledeno doba 2: otapanje“. Režiju potpisuju Džimi Hejvard (Jimmy Hayward) i Stiv Martino (Steve Martino), a glasove glavnim junacima u originalnom filmu pozajmili su Džim Keri (Jim Carrey), Stiv Karel (Steve Carell), Ajsla Fišer (Isla Fisher), Dejn Kuk (Dane Cook), Džejmi Presli (Jaime Pressly), Kerol Barnet (Carol Burnett) i Set Rogen (Seth Rogen).
Premijera filma „Horton“ održaće se 9. marta u Centru „Sava“, dok će se u bioskopskoj distribuciji naći od 13. marta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.