Snima se „Šišanje“

Ekipa filma „Šejtanov ratnik“ s rediteljem Stevanom Filipovićem na čelu otpočela je snimanje novog filma – „Šišanje“. Drugo rediteljsko ostvarenje mladog Filipovića, koji je pisao i scenario za ovaj film, priča je o ljubavi, odrastanju i pogrešnim izborima mladog junaka Novice. Saradnici na scenariju bili su Nataša Vranješ, Dimitrije Vojnov i Staša Koprivica.
Jedan deo materijala za film je već snimljen, a ovih dana se očekuje informacija gde će biti nastavljeno. Zasad je poznato da će snimanje drugog dela filma biti nastavljeno u maju naredne godine. U filmu glume strani i domaći glumci, među kojima su Nikola Rakočević, Viktor Savić, Nikola Kojo, Nataša Šolak i Vujadin Milošević.
Film „Šišanje“ donosi priču o beogradskom srednjoškolcu Novici (Nikola Rakočević), šampionu u znanju matematike. Novica je uvučen u svet skinheda, opčinjen njihovim harizmatičnim vođom Reljom (Viktor Savić). Pridruživanje bandi skinheda za Novicu pre svega znači uklapanje u školsko društvo, budući da ga većina drugara smatra knjiškim moljcem i štreberom. Uskoro će biti zatrovan rasističkim stavovima te grupe i nasiljem. Budući da je dobar u gotovo svakom poslu koga se prihvati, Novica ubrzo počinje da se penje na lestvici važnosti među skinhedima. Postaje jedan od najvatrenijih navijača Fudbalskog kluba „Radnik“. Šolakova i Kojo igraju policijske inspektore koji pokušavaju da obuzdaju tu grupu neonacista.
Publika koja je prisustvovala premijeri filma „Četvrti čovek“ u Centru „Sava“ imala je prilike da vidi trejler za ovaj film. Iz trejlera se moglo naslutiti da ovaj film nalikuje čuvenim američkim filmovima slične tematike – „Borilački klub“ („Fight club“) i „American history X“.
Mreža kinematografije jugoistočne Evrope (SEE CN) nedavno je finansijski podržala ovaj film, zajedno s filmom „April u Beogradu“ Bojana Vuletića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.