U trendu

Snima se „Ustanička ulica“

Nedavno je u Beogradu počelo snimanje filma "Ustanička ulica", koji je, kako kaže reditelj Miroslav Terzić, film o Srbiji, o našim životima, podelama, politici, zločinu, interesima i svima nama koji smo rođenjem uvučeni u balkanski vrtlog.
Dušan (Gordan Kičić) je mladi zamenik tužioca za ratne zločine koji dobija zadatak da istraži slučaj delovanja paravojne formacije koja je nosila ime "Prva pionirska". Ova jedinica delovala je na ratištima u Hrvatskoj i u Bosni, da bi joj se na Kosovu potpuno izgubio trag. Dušanu ova istraga izgleda kao nešto što je osuđeno na propast sve do momenta kada pronalazi Mićuna (Uliks Fehmiu), jedinog preživelog vojnika ove jedinice, koji se do trenutka hapšenja skrivao pod drugim imenom. Dušan tada postaje nepoverljiv čak i prema svome šefu (Rade Šerbedžija), tužiocu Specijalnog suda za ratne zločine.
Činjenica da postoji preživeli vojnik iz "Prve pionirske" nateraće glavnog organizatora i tvorca jedinice – Grbavog, nedodirljivog i bahatog čoveka iz "sive zone", da ne bira sredstva i metode kako bi zaustavio istragu. Pošto je rešen da slučaj dovede do kraja i da dokaže svom ocu (Predrag Ejdus), uglednom profesoru prava u penziji, da je dostojan tog posla, ali i svome šefu, Dušanu ovo postaje mnogo više od slučaja – prerasta u lični obračun.
Film "Ustanička ulica" žanrovski je negde između trilera i psihološke drame, a scenario za film potpisali su Đorđe Milosavljević, Nikola Pejaković i Filip Švarm. Pored već pomenutih, u filmu igraju i Petar Božović, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Mira Banjac, Miki Krstović, Bojan Žirović i mnogi drugi.
Snimanje na lokacijama u Beogradu i okolini trajaće dva meseca, a premijera se očekuje početkom naredne godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.