U trendu

Sofija Loren

Rođena je kao Sophia Villani Acicolone 20. septembra 1934. godine u Rimu, u Italiji. Bila je vanbračno dete i podigla ju je majka. Kao tinejdžerka, Sofija je bila model i učestvovala na mnogim takmičenjima za lokalnu mis. Na jednom od tih takmičenja, primetio ju je Karlo Ponti, italijanski producent. Omogućivši joj da glumi u nekoliko niskobudžetnih filmova, on je pokrenuo njenu ranu glumačku karijeru.

Kasnije je dobijala sve značajnije uloge u filmovima, a 1953. godine prvi put se pojavila kao Sofija Loren. Te godine dobila je i prvu značajnu ulogu u svojoj karijeri, u filmu inspirisanom Verdijevom operom „Aida“. Već 1957. godine, ona počinje da dobija ponude za filmove na engleskom jeziku. Neke od njih prihvata, a 1958. seli se u Holivud.

Ulogama u filmovima „Crna orhideja“ i „Počelo je u Napulju“ postala je internacionalni seks simbol, ali je dobijala i loše kritike za uloge. Želeći da skine sliku seks simbola sa sebe, počela je da glumi ozbiljne uloge. Najveći uspeh ostvarila je u filmu „Dve žene“, gde je glumila udovicu koja sa decom pokušava da preživi rat u Italiji.

Jednom je bila nominovana za Oskara, a na manje poznatim filmskim festivalima osvojila je puno nagrada. I pored loših kritika koje su je pratile u Americi, činjenica je da su njeni filmovi bili i ostali prilično popularni. Poslednji film koji je snimila jeste komedija „Pret-A-Porter“, gde je sarađivala sa Kim Besindžer, Šer i Džulijom Roberts.

Ova glumica se 1957. godine udala za Karla Pontija, ali im je brak ubrzo bio poništen, jer Ponti nije pravno raskinuo prethodni brak i proglašen je bigamistom. Kasnije mu je brak raskinut i oni su se legalno venčali 1966. Imaju dvojicu sinova – Karla Džuniora i Edvarda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.