U trendu

Spejsijev seks skandal koštao Netfliks 39 miliona dolara

Odluka da se drži moralnih načela bila je paprena za „Netfliks“ – kompanija je izgubila 39 miliona dolara zbog raskidanja saradnje sa Kevinom Spejsijem.

Nakon što je slavni glumac optužen za seksualno uznemiravanje, vrh „Netfliksa“ odlučio je da ne emituje sadržaje u kojim se Kevin Spejsi pojavljuje, što se, naravno, odrazilo na finansije, javlja Njuzvik.

Iako čelnici kompanije nisu direktno imenovali oskarovca, potvrdili su da su optužbe za seksualno uznemiravanje doprinijele gubitku, piše RTS.

„Nikada nismo imali ovako veliki gubitak i doveli smo to u vezu sa društvenim reakcijama oko seksualnog uznemiravanja“, rekao je finansijski direktor „Netfliksa“ Dejvid Vels.

Spejsi je radio na „Netfliksovom“ projektu o Goru Vidalu u Italiji, ali je sve otkazano ubrzo nakon što je optužen za zlostavljanje glumca Antonija Repa. Osim toga, Spejsi je izbačen iz serije Kuća od karata.

U finansijskom izvještaju kompanije navodi se i da je „Netfliks“ u četvrtom tromesečju prošle godine imao 8,3 miliona novih pretplatnika, što je najbolji rezultat za kvartal otkad kompanija postoji. Na taj način „Netfliks“ je povećao svoju pretplatničku bazu na 117 miliona u svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar