U trendu

Srbin glumi u najpopularnijoj seriji na svetu (video, foto)

Darko Perić je srpski glumac koji igra u jednoj od trenutno najgledanijih serija na „Netflix“-u – „La Casa de Papel“, a malo ko sa ovih prostora zna za njega, dok je on odavno odlučio da Srbija nije zemlja u kojoj će graditi karijeru.

Glavni lik u gorepomenutoj seriji je Helsinki, kog igra naš glumac Darko Perić. Ova nesvakidašnja serija o grupi kriminalaca, koji planiraju pljačku fabrike za štampanje novca, postigla je ogroman uspeh prvo u Španiji, a zatim i na „Netfliksu“.

Junaci serije polako dobijaju i fanove širom sveta, a Darko Perić je u velikoj meri zaslužan za popularnost serije. Helsinki, „gromada od čoveka“, koga igra Darko, i koji je u seriji „opasan“ Srbin mekog srca, osvojio je publiku širom planete. Iako je Darko Perić trenutno možda i najpoznatiji glumac sa ovih prostora u svetu, malo šta se zna o njemu u Srbiji.

On je poreklom iz Kladova, malog grada na obali Dunava, a nije ni sanjao da će postići ovako veliki uspeh. Njegovo interesovanje za glumu i druge vidove umetnosti, ali i jaka volja i upornost, dovela ga je do današnje slave. Rođen je u Kladovu, a interesovanje za umetničku scenu pokazivao je od najranijeg doba. Prvi put je stupio na pozornicu kada je imao šest godina, kada ga je jedna pevačica pozvala na pozornicu da otpeva pesmu. Od tog trenutka je nastupao u svakoj predstavi u školi, i bio aktivan član dramske sekcije.

Posle završene srednje škole u Kladovu, rešio je da napusti Srbiju i odlazi u Rumuniju, na studije veterine, tokom turbulentog perioda na našim prostorima pre 30-ak godina. Tokom boravka u u Bukureštu nastavio je da se amaterski bavi glumom, gde je i dobio svoju prvu ozbiljniju ulogu. 1994. godine preselio se u Temišvar, gde je nastavio studije medicine. Nakon šest godina boravka u rumunskom multikulturalnom gradu, završio je studije i diplomirao veterinarsku medicinu sa počastima. Zainteresovan da uči i upoznaje nove ljude, Darko se seli u novu sredinu, u Berlin, a ovde nije bio kraj njegovim preseljenjima.

Ulogama u kratkim filmovima počinje njegova ozbiljnija glumačka karijera, ali je to tek početak, koji ga ne sprečava da se dalje seli u Barselonu, koja mu se dopala na prvi pogled. Verovatno ga je jaka intuicija zaustavila u Barseloni, jer je baš u ovom gradu Darko Perić došao do izražaja. Da je slava u Španiji čista sudbina dokaz je i njegov prvi kontakt sa glumom u ovoj zemlji, kada ga je jedan agent zaustavio na ulici zbog interesantnog izgleda.

Pre više od deset godina dobio je prvu televizijsku ulogu u seriji koja se snimala u Barseloni. Počinju snimanja u ozbiljnijim produkcijama, brojne serije i saradnja sa poznatim španskim, ali i svetskim zvezdama. Darko je pre snimanja serije „La Casa de Papel“ glumio u još jednoj, koja je bila i gledanija od ove, „Mar de plástico“.

U nekim scenama Helsinki govori, ali i peva na srpskom, dok u jednoj sceni pevuši numeru „Svilen konac“. Darko Perić je pre nekoliko godina prvi put imao radnu obavezu u Srbiji, na finalu Evrolige. Tokom šetnje Knez Mihailovom, na ulici su ga tada prepoznavali samo stranci.

Iako je postao popularan i cenjen glumac u Evropi, Darkovi planovi za dalju karijeru su – preko okeana, u Holivudu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.