U trendu

Šta ako Amber Herd ne bude imala para da isplati odštetu Džoniju Depu?

Suđenje između holivudskih glumaca, bivših supružnika Amber Herd i Džonija Depa, o kojem se neprestano pričalo poslednjih sedmica, dobilo je konačni epilog.

Herd mora da plati Depu 15 miliona dolara

Na suđenju povodom tužbi Depa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd, koja je tvrdila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata, porota je odlučila u korist glumca po tri tačke optužnice.

Porota je, nakon što je utvrdila da je Herd klevetala svog bivšeg supruga u članku „Vašington posta“ iz 2018. Depu dodelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, preneli su američki mediji.

Sud je, takođe, odlučio u korist Herd po jednoj tački optužnice, dodelivši joj odštetu od dva miliona dolara, preneo je „Vašington post“.

Porota je utvrdila da je Dep oklevetao Herd preko svog advokata Adama Voldmana, kada je Voldman u intervjuu za britanski tabloid „Dejli mejl“ nazvao „prevarom“ njene tvrdnje o zlostavljanju.

Bivši holivudski par je tokom suđenja, koje je izazvalo veliku pažnju svetske javnosti, u više navrata razmenio teške optužbe, preneo je Tanjug.

Džoni Dep nije bio prisutan u sudnici, ali je pratio čitanje presude iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Džoni Dep je tužio svoju bivšu suprugu za pedeset miliona dolara, optužujući je da ga je klevetala u članku iz 2018. godine, u kome je opisala sebe kao „zlostavljanu javnu ličnost u porodici“.

Amber Herd je podnela protivtužbu vrednu sto miliona dolara protiv zvezde „Pirata sa Kariba“ Džonija Depa, bivšeg supruga, nakon što je njegov advokat njene navode nazvao prevarama.

Svedočenje tokom šestonedeljnog suđenja iznelo je jezive detalje njihovog kratkog i promenljivog braka. Herdova je svedočila da ju je Dep fizički ili seksualno napao više desetina puta. Dep je rekao da nikada nije udario Herd, da je ona izmislila optužbe za zlostavljanje i da ga je ona više puta fizički napala.

Porotnici moraju da odluče i donesu presudu na osnovu tvrdnji obe strane i utvrde da li su izjave istinite. Tokom završnih reči, obe strane su istakle da bi presuda u njihovu korist vratila njihov život u redovne tokove i karijeru koju su imali pre skandala.

Šta ako Amber ne bude imala novac da isplati odštetu Depu?

Svedočenje tokom suđenja sugerisalo je da je glumičina karijera u zastoju zbog pravne bitke s Depom, navodi Newsweek. To bi moglo da odvede do pitanja ima li Amber dovoljno novca da isplati iznos presude, koji uključuje 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara moralne štete, koja je smanjena na 350 hiljada dolara, što je gornja granica za takve odštete u saveznoj državi Virdžiniji.

Iako bi Herd mogla da se žali na presudu, morala bi svejedno da uplati garanciju za punu presudu od 10 miliona i 350 hiljada dolara, plus kamate, kaže advokat Sandra Spurdžin iz Spurgeon Law Groupa u Leksingtonu u Kentakiju, prenosi CBS News.

„Pitanje je ako ona kaže: ‘Vidite, nemam para, možete pogledati u moje bankovne račune’, onda možemo razgovarati o stvarima kao što je zaplene njene zarade. To nije neuobičajena situacija u kojoj neko kaže: ‘Nemam – ne mogu ovo da ispunim’, i zato sigurno mislim da bi, zato što ona ima potencijal zarade, deo njene plate mogao da bude zaplenjen“, rekla je pravna saradnica CBS Newsa Džesika Levinson.

Može da proglasi bankrot

Herd takođe ima mogućnost podnošenja zahteva za bankrot, čime bi se eliminisalo 10 miliona dolara kompenzacijske štete, rekla je Spurdžin. Ali i dalje bi morala da plati 350 hiljada dolara štete, koja se ne eliminiše bankrotom. Takođe, postoji opcija da Dep odluči da neće izvršiti presudu, odričući se novčane odštete, rekla je advokat.

„Trenutno on upravlja situacijom“, rekla je napominjući da bi Dep takođe mogao da pregovara s Herd o nižem iznosu odštete. U svom komentaru na Instagramu nakon presude, Dep nije naznačio da li namerava da pokrene novčanu presudu protiv bivše supruge. Napisao je da je „cilj pokretanja ovog slučaja bio da se otkrije istina, bez obzira na ishod“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar