U trendu

Šta to beše knjiga: Ove naše zvezde imaju završenu samo osnovnu školu! (foto)

U vremenu kada je lakše završiti neki privatni fakultet nego studirati na državnom i kada je lakše jednostavno kupiti diplomu kojom će kasnije mahati pred fanovima, srpska muzička scena obiluje zvezdama koje, kada je obrazovanje u pitanju, to sigurno nisu.

Većina pevačica teškom mukom je završila srednju školu a osim Nede Ukraden koja je, kapa dole, završila Pravni i Filološki fakultet, ostalih nema ni na vidiku.

Neke su „obrazovnu karijeru“ okončale na maturskoj večeri srednjih škola a jedan deo njih posle samo osam godina osnovnog obrazovanja.

Evo koje zvezde nisu dogurale ni do kraja srednje škole:

Dara Bubamara

View this post on Instagram

😘😘😘🐞

A post shared by Dara Bubamara (@darabubamara_official) on

Muzička karijera krenula joj je jako rano pa je srednju školu batalila zarad popularnosti i novca. Pričala je i da je završila francuski jezik na čuvenoj Sorboni, ali ispostavilo se da je u pitanju bio samo kurs jezika.

Severina Kojić

Porno snimak i nekoliko hitova lansirale su ovu pevačicu na balkansko zvezdano nebo tako da nema za čim da žali. Možda u sebi za boljim obrazovanjem pošto je završila samo osnovnu školu i u intervjuima rado preskače ta pitanja. Doduše, upisala je Srednju muzičku školu Josip Hatze u Splitu. Samo upisala.

Aleksandra Prijović

View this post on Instagram

Veceras Luzern, "D Lux" 👄 Dress @milica_opacic

A post shared by Aleksandra Zivojinovic (@aleksandra__official) on

Na takmičenje „Zvezde Granda“ prijavila se kao učenica Srednje tehničke škole koju nikada nije završila. Jednostavno, jako brzo je postala poznata a ko će tada da razmišlja o knjizi.

Vesna Zmijanac

Iza sebe ima završenu osnovnu školu i kurs daktilografije. I veliki broj hitova. I status folk zvezde već tri decenije.

Edita Aradinović

https://www.instagram.com/p/BSoRvbGB7v_/?taken-by=editaaradinovic&hl=en

Pevačica grupe „Ministarke“ upisala je Srednju tehničku školu za dizajn kože ali je knjigu brzo zamenila svetlom pozornice i mikrofonima.

Verica Šerifović

Posle osnovne, upisala je Prvu kragujevačku gimnaziju. Kada ju je rođak pozvao da nastupa s njim u orkestru „Žaoka“, s kojim je proputovala Jugoslaviju, bila je svesna da od daljeg obrazovanja nema ništa.

Zlata Petrović

Ima samo osnovnu školu. U velikom broju intervjua priznala je da nikada od tada nije pročitala nijednu knjigu. Pošteno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.