U trendu

Sunce nestaje u aprilu

Reditelj Deni Bojl (Danny Boyle), poznat po filmovima „Trejnspoting“ („Trainspotting“), „Plaža“ („The Beach“), „Milioni“ („Millions“) i „28 dana kasnije“ („28 Days Later“), uskoro će predstaviti svoje novo ostvarenje – naučnofantastični film „Sunce“ („Sunshine“). Premisa ovog filma najbolje upućuje na njegovu radnju – „Sunce umire, uskoro ćemo i mi“.
Pedeset godina u budućnosti, Sunce izumire a i čovečanstvo s njim. Naša poslednja nada je svemirski brod i posada od osam muškaraca i žena. Oni nose napravu koja će zvezdi udahnuti novi život. Međutim, kad budu već daleko u svemiru, bez radio-veze sa Zemljom, njihova misija počinje da se komplikuje. Desi se nezgoda, fatalna greška i poziv u pomoć s broda koji je nestao sedam godina ranije. Posada uskoro počinje da se bori ne samo za svoje živote već i za svoj razum.
Uloge u ovom filmu tumače glumci Kris Evans (Chris Evans), koga znamo po filmovima „Fantastična četvorka“ i „Mobilni“, Silijan Marfi (Cillian Murphy), koji je ostvario zapažene uloge u filmovima „Noćni let“, „Vetar njiše ječam“ i „Betmen počinje“, zatim glumice Mišel Jo (Michelle Yeoh), koju znamo po biserima azijske kinematografije među kojima je i „Pritajeni tigar, skriveni zmaj“, ali i „Memoari jedne gejše“, te Rouz Bern (Rose Byrne), koju smo gledali u filmovima „Troja“, „Druga žena“ i „Kazanova“.
Ovo je prva saradnja reditelja Bojla sa scenaristom Aleksom Garlandom (Alex Garland) nakon filma „28 dana kasnije“ („28 Days Later“). S druge strane, ovo je sedmi put da sarađuje s producentom Endruom Mekdonaldom (Andrew Macdonald).
Film „Sunce“ pojaviće se u domaćim bioskopima 26. aprila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar