U trendu

Sve više poznatih osoba misli da je Zemlja ravna ploča (video)

Da je Zemlja ravna ploča duboko su uverene i neke poznate osobe, kojima nikako nije jasno kako se okeani ne izliju u svemir, ako je naša planeta okrugla.

Fredi Flintof, igrač kriketa iz Engleske, uveren je da je Zemlja ravna.

„Postoje dokazi da Zemlja nije okrugla. Videli bismo da je okrugla vozeći se helikopterom. Ako se vrti, kako ne vidite iz aviona ili helikoptera da se vrti?“ pita se Flintof, koji je svoju teoriju o ravnoj Zemlji nekoliko puta ponovio u medijima.

Ravna je i za Šekila O’Nila.

„Slušajte, vozim se od obale do obale (Amerike), meni to izgleda ravno. Samo kažem. Vozim se od Floride do Kalifornije redovno, sve je ravno. Ne idem gore-dole pod uglom od 360 stepeni i sve te stvari oko gravitacije. Jeste li pogledali van Atlante i videli sve te zgrade? Želite da mi kažete da je Kina ispod nas? Kina je ispod nas? Nije! Svet je ravan“, rekao je slavni košarkaš, ali je kasnije rekao da se šalio.

Ipak, najžešći pobornik teorije da je zemlja ravna ploča je američki reper B.o.B koji je počeo da skuplja novce za istraživanje. Naime, reper je tvrdio kako je Zemlja ravna ploča jer on nije nigde video nikakvu krivinu koja bi dokazala suprotno. Potpuno je zanesen teorijom da je okrugla Zemlja najveća laž u istoriji ljudskog roda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.