„Trenutak prednosti“ uskoro u bioskopima

Pre nekoliko dana u Salamanci, Španija, održana je evropska premijera filma „Trenutak prednosti“ („Vantage Point“). Američka premijera ovog holivudskog trilera zakazana je za 22. februar. Film s mističnom premisom: „Osam stranaca, osam priča i samo jedna istina“, obećava vrlo napetu i složenu priču.
Reditelj filma „Trenutak prednosti“ je Pit Trevis (Pete Travis), scenarista je Bari Levi (Barry Levy), a uloge su poverene: Denisu Kvejdu (Dennis Quaid), Metjuu Foksu (Matthew Fox), Forestu Vitakeru (Forest Whitaker), Sigorni Viver (Sigourney Weaver), Vilijamu Hartu (William Hurt) i Zoi Saldani (Zoe Saldana).
Tomas Barns (Kvejd) i Kent Tejlor (Foks) su tajni agenti čiji je zadatak da zaštite predsednika Eštona (Hart) na presudnom samitu posvećenom borbi protiv terorizma. Predsednik Ešton je pogođen odmah pošto je stigao u Španiju. Na ulici nastaje haos. U tom metežu američki turista Hauard Luis (Vitaker) uspeva da kamerom zabeleži istorijski momenat koji želi da pokaže svojoj deci po povratku kući. Tu je i novinarka Reks (Viver), koja izveštava s konferencije. Film prati pojedinačne vizure ovih likova u istom periodu, neposredno pre i posle pucnjave, baveći se zastrašujućom istinom koja stoji iza atentata na predsednika.
Film „Trenutak prednosti“ stiže u domaće bioskope 24. aprila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.