U trendu

Tužna ispovest jedne od najlepših žena sveta: Bolest mi je umalo uništila život

Američka pevačica Nikol Šerzinger, nekadašnji glavni vokal grupe „Pusiket Dols“ otkrila je detalje o bulimiji – poremećaju koji izaziva nepravilna ishrana, a od kojeg je patila na početku svoje karijere.

Kako je istakla u novom intervjuu za američke medije, odlučila je da problem krije od ostalih članica grupe, što je uticalo na sve češća neslaganja među devojkama i na kraju prouzrokovalo raspadanje iste.

Izjavila je svojevremeno za britanski časopis da je to bio najgori period u njenom životu i da joj je karijera umalo bila uništena.

„Bulimija je toliko uticala na moj život da sam gubila glas i nisam mogla da pevam, a sve se događalo u trenutku dok sam gradila karijeru u grupi. Jednom me je čak i menadžer pronašao na podu onesvešćenu“, ispričala je Nikol.

„Danas mnogo više prihvatam svoje telo. Oduvek sam bila jako kritična prema sebi, a s 14 godina sam počela da trčim. Usred noći bih izašla iz kuće i trčala jer sam bila uverena da moram da budem mršavija i da moje butine moraju da izgledaju baš onako kako sam zamislila. Osećala sam se potpuno zarobljeno i bulimija mi je ukrala svu sreću, samopouzdanje i uspomene“, ispričala je ona.

Prisiljavanjem na povraćanje ili upotrebom laksativa, osoba zaista izbacuje ono što je pojela, a to predstavlja bulimiju. Slično kao i kod anoreksije, obrazac „pročišćavanja“, obolele osobe mogu sprovoditi preteranim vežbanjem i izgladnjivanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.