U trendu

U potresnom pismu Uma Turman otkrila svoju najmračniju tajnu (foto)

Za list „Vašington post“, glumica Uma Turman otkrila je svoju „najmračniju tajnu“ u otvorenom pismu kritike zabrani abortusa u Teksasu.

Glumica Uma Turman je otkrila je da je u kasnim tinejdžerskim godinama imala abortus, napisavši da će „neko svetlo zasijati, dopreti do žena i devojaka koje možda osećaju sramotu od koje ne mogu da se zaštite“.

Zakon u Teksasu daje mogućnost da građani tuže bilo koga ko je učestvovao u abortusu (od doktora, sestara pa do vozače taksija) i zakon ne pravi izuzetak u slučajevima silovanja ili incesta:

„Zakon je još jedna diskriminišuća alatka protiv onih koji sa ekonomske strane nisu u prednosti, ali često i protiv njihovih partnera. Žene i deca bogatih porodica zadržavaju pravo na izbor, ne rizikuju mnogo.

Boli me što zakon okreće građanina protiv građanina, kreirajući nove predatore koji oko bacaju na žene kojima je oduzeto pravo da odbiju da imaju decu za koju ne mogu da se staraju, uništavajući njihove nade o porodici koju bi mogle izabrati o budućnosti“, rekla je.

Istakla je da je „to do sada njena najmpačnija tajna“: „Imam 51 godinu i delim to sa vama iz kuće u kojoj sam podigla svoje troje dece, koja su moj ponos i radost“

Zaključila je: „Svima vama, ženama i devojkama Teksasa, koje se boje da ne budu maltretirane od strane predatora, svim ženama koje su besne jer im je oduzeto pravo na njihovo sopstveno telo od strane države, i svima vama koji ste ranjivi i rečeno vam je da treba da se sramite jer imate matericu, kažem vam: Vidim vas. Budite hrabre. Lepe ste. Podsećate me na moje ćerke“, završila je Uma Turman.

Uma je mama ćerke Maje i sina Levona, koje je dobila u braku sa Itanom Houkom, a ima i ćerku Lunu s bivšim verenikom Arpadom Busonom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.