U trendu

Ugrozila zdravlje: Kim Kardašijan zbog stroge dijete dobila neizlečivu bolest

Kim Kardašijan u intervjuu za „Allure“ otkrila je da je bila na striktnom režimu ishrane tri nedelje kako bi izgubila na kilaži i obukla čuvenu haljinu Merilin Monro na ovogodišnjoj Met Gali. Dijeta je dala željeni rezultat, ali koštala ju je zdravlja.

Rijaliti zvezda i mejakp guru smršala je blizu osam kilograma i prošetala crvenim tepihom u haljini Bobija Mekija u Njujorku. U intervjuu otkrila je da promena ishrane dovela do psorijatičnog artritisa. Naime, Kim se pre dijete pridržavala vegetarijanskog tipa ishrane u kojoj nije bilo mesa, a dijeta je podrazumevala obroke sa mesom.

„Psorijaza je buknula po celom telu i dobila sam se psorijatični artritis. Nisam mogla da pomeram ruke. Morala sam na pregled kod reumatologa koji mi je dao terapiju. Prepala sam se i odmah sam izbacila meso iz ishrane. Ubrzo se sve smirilo“, rekla je Kim.

U dijeti Kardašijanove nije bilo ugljenih hidrata i šećera. Iako i dalje tvrdi da je ishrana bila uspešna i da je cilj postignut, zdravstvene posledice su ipak tu.

„Kad sam prvi put probala haljinu nije mi odgovarala i rekla sam im – dajte mi tri nedelje i obući ću je. To je bio izazov, nešto kao filmska uloga. Bila sam odlučna da je obučem. Nisam pipnula ugljene hidrate i šećer za to vreme. Posle Met Gale jela sam sve i krofne i picu“, ispričala je za „Allure“.

Simptomi psorijatičnog artritisa najčešće su bolni, otečeni i grubi zglobovi, sa pojavom crvenila, bilo na jednoj ili obe strane tela. Zatim, oticanje prstiju na rukama ili nogama, bol u donjem delu leđa, upala tetiva, što otežava pokretljivost.

Navedeni simptomi mogu da se pogoršaju, iako postoje periodi mirovanja i veoma su slični simptomima reumatskog artritisa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar