Ulogu Tirketa odbio je ovaj glumac, pa je otišla Milošu Bikoviću

Malo ko zna da je za glavnu ulogu Aleksandra Tirnanića u „Montevideu“ prvobitno bio izabran Marko Janketić, a nakon što je on odbio tu ulogu Dragan Bjelogrlić je dao šansu Milošu Bikoviću, koji je iskoristio svojih pet minuta.

Marko tada nije mogao da uskladi obaveze na filmu i u pozorištu, pa je odlučio da prihvati angažman samo u predstavi „Prljave ruke“ u Ateljeu 212, piše Kurir. Nova predstava brzo je skinuta s repertoara, a film i serija „Montevideo, bog te video“ danas spadaju u remek-dela srpske kinematografije.

– Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm. On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu – rekao je Biković pre nekoliko godina u Leskovcu.

– Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: „Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal“. Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije. A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da „ovaj dečko vlada fudbalom“. Tako sam i koncipirao svoj lik – zaključio je glumac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.